19/09/17

Geroosterde pompoensoep met linzen

Ingrediënten (4 personen)

Linzen (425 g, afgespoeld en uitgelekt)

1 pompoen van ca. 850 gram

olijfolie

1 rood pepertje, fijngesneden

2 cm verse gember, fijngesneden

½ theelepel komijnzaad

2 groentebouillon tabletten

1 blik kokosmelk à 400 ml

2 eetlepels fijngehakte koriander

peper en (zee)zout

Bereiding

Een pompoen schillen kan best een lastig karweitje zijn, maar als je hem eerst in de oven doet gaat de schil er daarna heel gemakkelijk af. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Haal daarna de zaden en draden eruit en maak er partjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Strooi ook het pepertje, gember, komijnzaad, (zee)zout en peper er overheen. Zet het ongeveer een uurtje in een oven op 180 ˚C. Laat de pompoen even afkoelen en je zal zien dat je de schil er nu heel makkelijk vanaf kunt halen. Snijd de pompoen in mooie stukjes. Doe de stukjes samen met hetgeen dat je er in de oven overheen hebt gestrooid in een pan. Schenk er genoeg water bij zodat alles onderstaat. Doe de bouillontabletten erbij en breng alles aan de kook. En dan het hoogtepunt: pureer de soep met een staafmixer tot een mooie schuimende soep. Doe er voor een extra exotisch tintje een scheutje kokosmelk doorheen. Doe de linzen erbij en verwarm de soep nog even kort. Verdeel de soep over de kommen, en doe er voor finishing touch een beetje koriander overheen.

Recepten
Share: /