06/01/16

Jaar van de Boon feestelijk van start

Podium voor de peulvrucht in het nieuwe jaar.

Bekijk de video:

Het Internationale Jaar van de Boon, onlangs afgekondigd door de Verenigde Naties, is 6 januari 2016 officieel van start gegaan. In maar liefst 32 landen vonden evenementen rond de boon plaats. Dit om aandacht te vragen voor de wereldwijde én landelijke campagne om de boon als gezond en lekker voedingsmiddel op de kaart te zetten.

In Amsterdam werd het Jaar van de Boon in typisch Hollandse sferen ingeluid op de schaatsbaan op het Museumplein. Met oud-schaatskampioen Erben Wennemars die een schaatsclinic verzorgde op de ICE Amsterdam IJsbaan en TV-kok Mathijs Vrieze die de ‘koek en zopie’ verzorgde in de vorm van smakelijke bonengerechtjes.

Erben Wennemars: “Bonen leveren langdurige energie, die je goed kunt gebruiken als je beweegt en sport. Ik ben een groot liefhebber en eet graag bonen voor of na een training of clinic.” Mathijs Vrieze bereidde een pittige pompoensoep met linzen, brood met bonenspread en een kleurrijk bonenpotje: “Bonen zijn niet alleen supergezond, maar vooral heel erg lekker. De variatiemogelijkheden zijn oneindig. Daarom inspireer ik graag met recepten, want de boon is gelukkig weer hip!”

Bekijk de video:

Nieuws
Share: /
Recente berichten

Peulvruchten in Nieuwe Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum heeft vandaag de Nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Een van de veranderingen in de nieuwe richtlijn is de verschuiving van dierlijke naar plantaardige voeding, waarbij er meer aandacht uit gaat naar noten en peulvruchten. 

Lees meer →

DE BOON IS BOOMING

DE BOON IS BOOMING Vooral run op nieuwe boonsoorten Nederland is in de ban van de boon. De afgelopen maanden kon de peulvrucht rekenen op een flinke groei; niet alleen in media-aandacht, maar ook in consumptie. Vorig jaar groeide de categorie peulvruchten al met 10% en sinds de start van...

Lees meer →

Blije Boon kalender

2016 is het Jaar van de Boon en daarom reist het Blije Bonen team dit jaar het hele land door om mensen te enthousiasmeren voor bonen.

Lees meer →