19/09/17

Kikkererwtenhummus met citroen

Ingrediënten (4 personen)

Kikkererwten (300 g)

1 teentje knoflook, uitgeperst

sap van ½ citroen

1 theelepel sesampasta

2 takjes koriander

peper en zout

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken. Houd 2 eetlepels kikkererwten apart voor de garnering. Voeg de overige kikkererwten bij de citroenrasp en het sap, de knoflook, sesampasta en de 8 eetlepels olijf- en/of zonnebloemolie. Je kunt beter niet alleen extra vierge olie gebruiken, omdat je dan een vrij bittere smaak krijgt. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie, gladde puree. Je kunt er eventueel nog wat (olijf)olie bij doen. Maak af met zout en peper naar smaak. Doe de hummus op een plat bord en garneer met de kikkererwten die je opzij hebt gehouden en met stukgescheurde korianderblaadjes. Je kunt er ook nog een klein beetje extra vierge olijfolie overheen sprenkelen. Heerlijk met (pita)brood en groenten.

Recepten
Share: /