17/11/17

Kipsalade met maïs, rode kidneybonen en avocadodressing

Ingrediënten

maïs (125 gr)

rode kidneybonen (125 gr)

gerookte kipfilet(200 gr), in plakjes

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, uitgeperst

½ bakje kerstomaatjes, in vieren

½ rijpe avocado, in blokjes

½ rijpe avocado

½ rood pepertje

zure room (125 ml)

2 eetlepels witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

peper en zout


Bereiding

Bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten in de olijfolie. Doe dit vervolgens in een grote kom met de gerookte kipfilet, maïs, rode kidneybonen, kerstomaatjes en avocado en schep alles goed door elkaar. Maak een dressing door de avocado te pureren met het pepertje, de zure room, wijnazijn en mosterd. Voeg wat peper en zout toe om de smaak te verfijnen. Schenk de dressing over de salade en schep alles nog een keer om.

Recepten
Share: /