13/07/17

Mexicaanse bonentaart

Een feestje voor op tafel!

 

Ingrediënten (4 personen)

Bonenmix (300 g)

1 rode en groene paprika in blokjes gesneden

2 tomaten in blokjes gesneden

tomaten passata (500 ml)

1 teentje knoflook

2 uien, gesnipperd

1/2 zakje Mexicaanse kruiden

1 pakje grote tortilla’s

geraspte kaas (150 g)

2 el olijfolie

 

Bereiding

Warm de oven voor op 190°C. Neem een pan en fruit de ui & knoflook aan in wat olijfolie en giet vervolgens de passata toe. Kruid deze saus met Mexicaanse kruiden en indien nodig wat extra peper en zout. Voeg, als de saus kookt, de bonen, tomaten en paprika toe en haal de pan van het vuur. Haal de taartvorm erbij en leg er de eerste tortillavel op. Bestrijk deze met de warme saus en doe er wat bonen en paprika bij. Herhaal dit totdat de tortilla’s op zijn. Voeg bij de 2e laag de kaas toe en doe hetzelfde voor de bovenkant van de laatste laag. 25 – 30 minuten afbakken en aansnijden maar!

Variatietip: deze taart smaakt ook heerlijk met gehakt erdoor

Recepten
Share: /
Recente berichten