17/11/17

Parmentierschotel met linzen en ricotta

Ingrediënten (4 personen)

linzen (310 g)

aardappelen(500 gr)

boter (25 gr)

volle melk (1 dl)

2 sjalotten, fijn gesneden

gehakt (350 gr)

ricotta (250 gr)

3 wortels, in zeer fijne blokjes

1 el Provençaalse kruiden

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

peper en zout

olijfolie

nootmuskaat
Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp tot puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Stoof de sjalotten aan in een beetje olijfolie. Bak het gehakt en kruid goed af met Provençaalse kruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal. Bak de wortels gaar op een zacht vuurtje. Voeg de linzen toe en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Schep er de ricotta door en verdeel de mengeling over het gehakt. Verdeel tenslotte ook de puree over de mengeling in de ovenschaal en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 10 minuten.

Recepten
Share: /