17/11/17

Quiche met rode kidneybonen en courgette

Ingrediënten (4 personen)

rode kidneybonen (310 gr)

30 kerstomaten in verschillende kleuren

1 courgette, in blokjes

1 pakje kant-en-klare bladerdeeg

2 eieren

2 dl room (35%)

1 sjalot, gesnipperd

15 blaadjes basilicum, fijn gesnipperd

nootmuskaat

peper en zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan. Stoof de sjalot en courgette aan in een beetje olijfolie, voeg de kerstomaatjes en kidneybonen toe en laat verder stoven op een zacht vuurtje. Neem de pan van het vuur, voeg 10 fijngesnipperde blaadjes basilicum toe en verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg. Klop vervolgens de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het eiermengsel over de groenten in de bakvorm en bak de quiche 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.

Recepten
Share: /