13/07/17

Tomatensoep met witte bonen erbij

Een heerlijke variant op de bekende versie.

 

Ingrediënten (4 personen)

Witte Bonen in Tomatensaus (360ml)

1 groentebouillon tablet

2 takjes verse rozemarijn

3 el olijfolie

1 ui,gesnipperd

1 el paprikapoeder

4 el crème fraiche

1 blik tomatenblokjes op sap

1 rode paprika, in stukjes gesneden

Verse tomaatblokjes en paprikablokjes ter versiering

2 sneden oud brood

1 tl knoflookpuree

2 el olijfolie

peper en zout

 

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, paprika en paprikapoeder in ca. 5 minuten gaar, voeg de tomatenblokjes, groenten bouillontablet en 600 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat het geheel ca. 20 minuten langzaam garen. Verwijder de rozemarijn. Voeg ¾ van de pot witte bonen toe aan de soep en pureer het geheel tot een gladde soep. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rest van de witte bonen, paprika en tomaatblokjes toe. Smeer het oud brood in met het mengsel van olijfolie, knoflook en peper en zout. Rooster het brood in de hete oven in ca. 5 minuten goudbruin krokant. Snijd het brood in grove croutons. Verdeel de soep over 4 kommen, voeg aan elke kom een lepel crème fraiche en croutons toe.

Recepten
Share: /