Beste melkopschuimers van 2024

Een cappuccino is misschien wel een van de meest geliefde kopjes koffie. Die mooie schuimlaag maakt je kopje koffie in onze ogen ook helemaal af. Wil je thuis zelf zo’n mooie schuimlaag maken, dan heb je een melkopschuimer nodig. Welke melkopschuimer kun je het beste aanschaffen? Stel je koopt een nieuwe melkopschuimer, waar moet je dan op letten? Welke melkopschuimer is als beste getest? Komt een goedkope melkopschuimer automatisch slechter uit de test? We gingen voor je op onderzoek uit! Lees onze bevindingen hieronder.

Top 5 elektrische melkopschuimers

Er bestaan hand melkopschuimers en automatische melkopschuimers. We beginnen bij de meest voorkomende categorie: de automatische melkopschuimers. Deze melkopschuimers zijn prettig in gebruik en je hebt binnen een handomdraai een prachtige schuimlaag op je koffie. Welke melkopschuimer het beste bij jou past, hangt af van het aantal kopjes cappuccino je wil maken en of je ook behoefte hebt aan koud melkschuim. Daarnaast is het met sommige elektrische melkopschuimers ook mogelijk om melk op te warmen voor bijvoorbeeld koffie verkeerd of chocolademelk.

1. Inventum MK350

Inventum MK350 MelkopschuimerDe Inventum MK350 is een van de beste verkochte elektrische melkopschuimers van 2024. Dat ligt misschien ook aan de prijs: het is een relatief goedkope melkopschuimer. De melkopschuimer is stil, heel gebruiksvriendelijk en binnen 90 seconden staat er warm melkschuim voor je klaar. Ook is deze melkopschuimer gemakkelijk schoon te maken. Hij heeft wel één nadeel: je kunt maximaal melk opschuimen voor 2 cappuccino’s tegelijk door de capaciteit van 115 ml. Deze melkopschuimer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en staat daarom op één in de top 5 van beste melkopschuimers die op dit moment te koop zijn.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Inventum MK350

2. Philips Senseo CA6500/60

Philips Senseo Melkopschuimer CA6500-60Iets duurder dan de nummer 1, maar met deze Philips Senseo CA6500/60 kun je melk ook koud opschuimen. De automatische melkopschuimer van Philips heeft capaciteit voor 2 kopjes koffie en is gemakkelijk schoon te maken. Veel gebruikers zijn ook erg te spreken over het design van deze machine, maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Het is ook de enige compleet zwarte melkopschuimer die in de top 5 van melkopschuimers staat. Philips heeft met de Senseo CA6500/60 een zeer mooie melkopschuimer op de markt gezet.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Philips Senseo CA6500/60

3. Krups XL2000

Krups XL2000 MelkopschuimerZoals de naam van de Krups XL2000 al doet vermoeden heeft deze melkopschuimer een grote vulcapaciteit. Met 150 ml maak je gemakkelijk melkschuim voor 3 cappuccino’s tegelijk. Ook is het mogelijk de melkopschuimer te gebruiken om melk alleen te verwarmen. Helaas is het met deze melkopschuimer niet mogelijk om koud melkschuim te maken. Door de RVS behuizing van deze melkopschuimer is hij ook makkelijk schoon te maken.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Krups XL2000

4. Jura automatische melkopschuimer

Jura Automatische MelkopschuimerDe automatische melkopschuimer van Jura is een van de duurdere exemplaren, maar deze krachtpatser kan vrijwel alles. Genoeg capaciteit voor 3 cappuccino’s en met deze design melkopschuimer kan je zowel warm als koud melkschuim maken. Alleen melk verwarmen is met dit apparaat ook mogelijk. Hoewel de Jura melkopschuimer er erg stijlvol uitziet, neemt deze wel redelijk veel plek in op je aanrecht vanwege het brede onderstel.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Jura automatische melkopschuimer

5. Inventum MK750

Inventum MK750 MelkopschuimerDe Inventum MK750 heeft de meeste capaciteit van dit rijtje: je maakt in één keer schuim voor 4 cappuccino’s. De elektrische melkopschuimer kan zowel warm als koud opschuimen. Ook enkel melk verwarmen is mogelijk, maar hiervoor moet je wel een opzetstukje verwisselen. Dit is de tweede Inventum melkopschuimer in het rijtje, dus we kunnen wel zeggen dat Inventum met hun melkopschuimers prima producten heeft. Vooral de prijs is vaak de doorslaggevende factor om voor een Inventum melkopschuimer te kiezen.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Inventum MK750

Beste hand melkopschuimer

Ben je op zoek naar een goedkope melkopschuimer die minder plek in beslag neemt? Dan komt je al snel uit bij hand melkopschuimers. Een hand melkopschuimer is – zoals de naam al doet vermoeden – geen lomp apparaat, maar een kleiner apparaatje dat je in je hand houdt om melk op te schuimen. Het proces is heel simpel: warm melk op, stop de hand melkopschuimer erin en met 1 druk op de knop schuim je de melk op.

Scanpart melkopschuimer

Scanpart Hand melkopschuimerDe hand melkopschuimer van Scanpart doet alles wat ‘ie moet doen. Het is een relatief goedkope melkopschuimer met een ergonomisch rubberen handvat. Het apparaatje is heel gemakkelijk in gebruik en je hebt niet eens een stopcontact nodig; hij werkt op 2 AA-batterijen. Dit maakt hem ook geschikt om mee te nemen op vakantie. Een goede keuze om altijd en overal heerlijk melkschuim te kunnen maken dus.

Bekijk voorraad en prijzen van de Scanpart melkopschuimer

Hoe gebruik je een melkopschuimer?

Thuis ook genieten van een heerlijke cappuccino met schuimlaag is wel zo fijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk: melk opschuimen met een melkopschuimer? Een elektrische melkopschuimer werkt heel simpel: schenk de melk erin, doe de deksel erop en zet het knopje aan. Let daarbij wel op het volgende:

  • Je kunt zowel koude melk als melk op kamertemperatuur gebruiken;
  • Zorg dat je de maximale hoeveelheid melk niet overschrijdt. De capaciteit is per melkopschuimer verschillend, dus kijk goed naar het streepje aan de binnenkant;
  • Giet het melkschuim direct in je kopje, dan komt het schuim er gemakkelijker uit.

Hoe maak je een melkopschuimer schoon?

Tip: maak de melkopschuimer na gebruik altijd direct schoon, anders gaan de melkresten aankoeken. Bij sommige melkopschuimers kan je het kloppertje eruit halen, zodat je gemakkelijker kunt schoonmaken. Het is niet nodig om allerlei schoonmaakmiddelen te gebruiken, spoelen met water en afdoen met een theedoek is voldoende.

Plaats een reactie