De beste Dolce Gusto koffiemachines van 2024

Vandaag de dag zijn er allerlei handige koffiemachines die automatisch een heerlijk bakje koffie voor je maken. Zo werken sommige machines met coffeepads of cups. Dolce Gusto behoort tot die laatste categorie. Met minimale inspanning staat er met Dolce Gusto automatisch een prima bakje koffie voor je neus. Ben jij op zoek naar een Dolce Gusto machine? Welk model Dolce Gusto apparaat is het beste? Wat zijn precies de verschillen? Lees hier meer over de beste Dolce Gusto machines van 2024.

Wat is Dolce Gusto?

Dolce Gusto is een merknaam en in feite een samenwerking tussen twee andere merken: Nescafé en Krups. De Dolce Gusto machines zijn altijd van het merk Krups en Nescafé zorgt voor de bijbehorende cups. De cups en machines zijn gemaakt om binnen een heel korte tijd de perfecte kop koffie te maken. De machines hebben een maximale druk van 15 bar en de cups zijn zo vormgegeven dat de cups de druk zelf regelt. Het resultaat? Binnen slechts een minuut staat er een robuste espresso of romige latte macchiato voor je klaar.

Er zijn ontzettend veel smaken verkrijgbaar. Zo kun je naast de klassieke koffiesmaken ook kiezen voor hippe smaken als caramel latte macchiato, chococino caramel, cappuccino ice, maar ook verschillende soorten (chai) teas en chocomel. Voor ieder wat wils dus.

Top 6 Dolce Gusto machines

Als je op zoek gaat naar Dolce Gusto machines, dan ontdek je dat er verschillende types te koop zijn. Zoals genoemd zijn ze allemaal van het merk Krups Dolce Gusto. Elke machine zet je kopje Dolce Gusto automatisch, met slechts één druk op de knop. Welk model Dolce Gusto apparaat past het beste bij jou? Bekijk hieronder onze top 6 Dolce Gusto machines en lees meer over de voor- en nadelen van verschillende type apparaten.

1. Genio 2 KP1608

Krups Dolce Gusto Genio 2Het meestverkochte Dolce Gusto apparaat van 2024 is de Genio 2 KP1608. Dit apparaat is verkrijgbaar in zwart en grijs en zit qua prijs ongeveer in de middenklasse. Daarmee heeft deze machine misschien wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zoals eigenlijk bijna alle Dolce Gusto machines heeft de Genio 2 KP1608 zwart een mooi design. Het apparaat kan zowel koude als warme dranken maken. Dankzij de koudwaterfunctie zet hij dus ook heerlijke ijskoffie. De Genio 2 KP1608 heeft een waterreservoir van 1 liter. Voor veel mensen is dit ruim voldoende, na ongeveer 9 lungo’s moet je het water weer bijvullen. De Dolce Gusto machine doet verder precies wat hij moet doen: met één druk op de knop een lekker bakje koffie zetten. De machine is ook nog eens energiezuinig. Gebruik je hem 5 minuten niet, dan schakelt hij automatisch uit. Handig! Deze Dolce Gusto koffiemachine werd eerst door Krups zelf gemaakt, maar dit is later overgenomen door DeLonghi.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Genio 2 KP1608

2. Piccolo KP100B

Krups Dolce Gusto PiccoloDe Krups Dolce Gusto Piccolo KP100B is een stukje goedkoper dan zijn voorganger. Ook dit is een prima apparaat wat lekkere bakjes koffie zet. Wel mist de Piccolo KP100B een aantal functies ten opzichte van andere apparaten. De koffiemachine stopt bijvoorbeeld niet automatisch wanneer je kopje vol is, dus je moet zelf goed opletten. Het waterreservoir is ook iets kleiner dan bij de nummer 1. Met ruimte voor 600ml heb je genoeg water voor 5 lungo’s, daarna moet je weer bijvullen. Het apparaat is verder fraai vormgegeven, maar maakt volgens klanten nog best wel wat lawaai. Het voordeel is wel dat een kopje koffie zetten heel snel is gebeurd.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Piccolo KP100B

3. Mini Me KP1208

Krups Dolce Gusto Mini MeZoals de naam al doet vermoeden is de Mini Me KP1208 een compacte koffiemachine. Toch heeft hij een groter waterreservoir dan de goedkopere Piccolo KP100B. Met de Mini Me KP1208 heb je 800ml tot je beschikking. Dat is ongeveer 7 lungo’s. Een veelgenoemd voordeel aan deze Dolce Gusto machine is dat je de waterhoeveelheid zelf kunt instellen. Dat, in combinatie met de vele cups en smaken die beschikbaar zijn, zorgt ervoor dat je altijd de perfecte kop koffie naar jouw smaak kunt zetten. Ook dit apparaatje is energiezuinig en gaat na 5 minuten niet gebruiken automatisch uit. De Mini Me KP1208 is alleen verkrijgbaar in zwart.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Mini Me KP1208

4. Lumio KP1308

Krups Dolce Gusto LumioDe Krups Dolce Gusto Lumio KP1308 is nét wat duurder dan de tot nu toe genoemde top 3. Het design is fantastisch; alsof je een klein kunstwerkje op je aanrecht hebt staan. Vanwege het prachtige maar ook praktische design neemt deze Dolce Gusto machine ook nog eens weinig plek in beslag. Zeer welkom op je aanrecht dus! Uiteraard zet ook deze machine allerlei verschillende soorten koffie, zowel koud als warm. Ook is het mogelijk om binnen een handomdraai thee of chocomel te zetten. Verder heeft de Lumio KP1308 een handige eco-modus, waarbij het apparaatje zichzelf uitschakelt na 1 minuut niet gebruiken. Deze machine is verkrijgbaar in zwart en wit.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Lumio KP1308

5. Drop

Krups Dolce Gusto DropMet de Krups Dolce Gusto Drop op de vijfde plek bewegen we naar de luxere machines. Het design van dit apparaat is opvallend en modern. Deze Dolce Gusto machine is beschikbaar in zilver, rood en wit. Het apparaat zelf is overwegend zwart, maar de basis heeft telkens een andere kleur. De Drop Silver is de eerste in het rijtje die doorgaans ruim 100 euro kost, maar daar krijg je ook wat voor terug. De Krups Dolce Gusto Drop is voorzien van touchscreen en wanneer je kopje vol zit stopt hij automatisch. Ook hoef je niet bang te zijn dat je de koffiemachine per ongeluk aan laat staan; hij schakelt automatisch uit na gebruik. Op het internet vind je veel recensies van tevreden klanten, maar er komt duidelijk één minpunt naar boven. Het waterreservoir is relatief klein en moet je dus vaak bijvullen. Ideale machine voor design-liefhebbers, iets minder praktisch voor de grootverbruikers.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Drop

6. Infinissima KP1708

Krups Dolce Gusto InfinissimaOp de zesde plek in deze lijst met beste Dolce Gusto Machines staat er weer een middenklasse apparaat qua prijs. De Dolce Gusto Infinissima KP1708 heeft weer een ander design en is verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Deze koffiemachine heeft allerlei voordelen die eerder ook genoemd zijn: zowel warme als koude dranken zetten, je koffie is razendsnel klaar en hij schakelt automatisch uit als je het apparaat 5 minuten niet gebruikt. Aan de andere kant heeft de Infinissima KP1708 wel twee nadelen. Hij stopt niet automatisch als het kopje vol is, dus je moet zelf goed opletten. Ook is het met deze Dolce Gusto machine niet mogelijk om de waterhoeveelheid zelf te bepalen. Vind je een standaard kopje koffie prima, dan is de Infinissima KP1708 alsnog een prima koffiemachine.

Bekijk actuele prijzen en voorraad van de Dolce Gusto Infinissima KP1708

5 gedachten over “De beste Dolce Gusto koffiemachines van 2024”

 1. Hoi, Bestaat die Genio 2 die je op nummer 1 hebt staan niet meer?

  Weet jij toevallig of er dit jaar een nieuw model Dolce Gusto apparaat op de markt komt?

  Beantwoorden
  • De Dolce Gusto Genio 2 bestaat nog wel, echter wordt deze niet meer door Krups gemaakt maar door DeLonghi tegenwoordig. Daarom klopte de link naar het product helaas niet meer. Verder is er niets gewijzigd aan het apparaat behalve de merknaam.

   Beantwoorden
 2. wanneer komt dolce gusto nu eens met een apparaat waar 2 kopjes koffie tegelijkertijd mee kunnen worden gezet?
  Begrijp niet waarom aan deze vraag niet wordt voldaan, ik hoor er zoveel gebruikers over, deze willen allemaal wel vervangen/vernieuwen maar wachten allemaal af op de 2-kops variant

  dus ….ben erg benieuwd wat de motivatie is ,om het niet op de markt te brengen 🙂

  Beantwoorden
  • Beste Mar,

   Dat is een goede vraag. Dit komt waarschijnlijk omdat de capsules van Dolce Gusto maar voor één kopje koffie zijn gemaakt. Voor het maken van een apparaat dat twee kopjes tegelijk zou kunnen zetten moeten er ook nieuwe capsules gemaakt worden. De toegevoegde waarde van een functie die af en toe twee kopjes kan zetten is dan waarschijnlijk te klein voor Dolce Gusto om dit apparaat te gaan ontwikkelen. Maar zeker weten doen wij dit ook niet. Deze vraag zou je eigenlijk aan Dolce Gusto zelf moeten vragen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie