De beste koffiemachines van 2020

Een koffiemachine hoort in elke koffieliefhebber’s keuken. We gaan hieronder proberen om de beste koffiemachines van 2020 uit te lichten om je te helpen bij jouw keuze. Al deze volautomatische koffiemachines zetten koffie van versgemalen koffiebonen, zodat je op elk moment van een vers kopje koffie kunt genieten. We hebben de pagina opgesplitst in een aantal onderdelen. De luxe koffiemachines, middenklasse koffiemachines en de goedkope koffiemachines. wij hebben ons best gedaan om alle koffiemachines te vergelijken. Onderaan de pagina kun je ook onze persoonlijke favoriet terugvinden, deze koffiemachine is volgens ons de beste koop van 2020.

Luxe koffiemachine top 3

We beginnen met de meest luxe koffiemachines. Dit zijn de tofste koffiemachines van 2020, maar hebben ook een bijbehorend prijskaartje. Hiervoor heb je dan wel echt de meest luxe koffiemachine in je keuken staan. En wie goede koffie wil drinken moet er ook iets voor over hebben. Onderstaande machines zijn voor een budget boven de € 1000,-.

Jura E8

Jura E8 Dark Inox koffiemachine 2019De Jura E8 is een van de meest luxe automatische koffiemachines van 2020. Deze koffiemachine is aan te sturen met een app op via Jura Smart Connect. Met deze app kan je ook je favoriete koffierecepten opslaan. Daarnaast is de Jura E8 voorzien van een mooi kleurendisplay waarmee je 12 verschillende soorten koffie kunt kiezen. Deze koffiemachine is daarnaast ook nog eens super makkelijk te onderhouden door de ingebouwde reinigingsprogramma’s. Ga je voor het geavanceerde reinigingsprogramma, dan kan je via de app ook duidelijk alle stappen volgen. De Jura E8 is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar de Dark Inox vinden wij toch wel een prachtige kleur.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Jura E8 koffiemachine.

Jura S80

Jura S80 koffiemachineJura is natuurlijk een bekend merk onder de automatische koffiemachines. Met de Jura S80 kan je tot 8 personen voorkeursprofielen instellen. Zo heeft iedereen het voor hem of haar perfecte kopje koffie uit deze koffiemachine. Je kunt de sterkte, de hoeveelheid water en zelfs de temperatuur van het melkschuim nauwkeurig instellen. Dit maakt deze machine met een wat hoger prijskaartje zeker de moeite waard. Vooral als je vaak koffie drinkt en vaak andere koffiedrinkers over de vloer hebt is dit de perfecte koffiemachine! Daarnaast zijn deze koffiemachine natuurlijk ook voorzien van een strak design wat er voor zorgt dat je keuken er meteen een stuk professioneler uit ziet. Dit zijn ook perfecte koffiemachines voor zakelijk gebruik.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Jura S80 koffiemachine.

Siemens EQ.9+ S500

Siemens EQ9+ S500 koffiemachineOok de Siemens koffiemachines kunnen mee in het topsegment. De vormgeving is wellicht niet zo spectaculair als van de Jura koffiemachines, maar qua functionaliteit en smaak van de koffie doet deze koffiemachine er niet voor onder. Ook deze luxe koffiemachine is via WiFi met een app te bedienen of via het mooie kleurendisplay. Naast deze toffe features is dit ook een zeer stille koffiemachine en zijn de onderdelen die vaak schoongemaakt moeten worden vaatwasserbestendig. Daarnaast spoelt het melksysteem automatisch schoon na elke keer dat het gebruikt is. Dat scheelt weer in het onderhoud aan deze koffiemachine. Bovenop deze machine kan je ook nog eens je koffiekopjes warm houden. Siemens heeft ons ondanks het prijskaartje positief verrast met deze koffiemachine.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Siemens EQ9+ S500 koffiemachine.

Middenklasse koffiemachine top 3

Ook in het middensegment zijn er diverse goede koffiemachines te koop. We hebben hierbij gekeken naar machines met een budget tussen de € 500,- en € 750,-.

Jura A1

Jura A1 koffiemachine 2019Jura staat ook in de top 3 van middenklasse koffiemachines. Dit keer met de prachtig vormgegeven Jura A1. Toegegeven dat het minimalistische design van deze koffiemachine niet iedereen aan zal spreken, zijn wij laaiend enthousiast over deze koffiemachine. Ook al kan deze koffiemachine geen melkspecialiteiten zetten en heeft hij een vrij klein waterreservoir. Door de nieuwe koffiemolen is je koffie 2 keer sneller gemalen dan normaal. Ook heeft de espresso uit deze machine een veel vollere smaak door de P.E.P. methode. Bij deze methode loopt het water langzamer door de koffie waardoor de koffie een vollere smaak krijgt. Drink je dus niet zo vaak koffie maar wil je wel elke keer genieten van het beste kopje espresso wat je maar kan maken? Dan is de Jura A1 koffiemachine echt iets voor jou!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Jura A1 koffiemachine.

Philips Latte Go EP2231/40

Philips EP2231 40 koffiemachinePhilips heeft ons verrast met de Latte Go EP2231/40. We kennen Philips van de vaak prima goedkope koffiemachines. Met de Latte Go 2231 hebben ze echter een volwaardige automatische koffiemachine op de markt gebracht. Deze machine kan zes verschillende koffiesoorten serveren. Door een speciale melkopschuimer krijg je nog fijner schuim op je koffie. Ook is het apparaat in 15 seconden schoon te maken. De melkopschuimer van deze koffiemachine is ook af te sluiten en los in de koelkast te bewaren tot het volgende gebruik. Zo voorkom je dat de melk zuur wordt. Ook deze koffiemachine van Philips beschikt over keramische maalschijven en is duurzaam gebouwd zodat je zo min mogelijk onderhoud hebt en zo lang mogelijk van je koffiemachine kan genieten.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Philips Latte Go EP2231/40 koffiemachine.

Siemens EQ.6+ S100

Siemens EQ.6+ S100 koffiemachineNaast een plaats in de top 3 van luxe koffiemachines heeft Siemens ook in het middensegment een zeer mooie en goede koffiemachine uitgebracht. Deze machine is voorzien van keramische maalschijven waardoor de koffie minder heet wordt bij het malen en de smaak van de koffie niet aangetast wordt. Je kunt met de Siemens EQ.6+ S100 diverse koffiespecialiteiten zetten en de sterkte en de grootte van de portie makkelijk instellen. Ook kan je voorgemalen koffie toevoegen via een vakje aan de zijkant van de koffiemachine. Ook hier wint Siemens niet de schoonheidsprijs voor de mooiste koffiemachine, maar toch hebben ze hiermee een prima apparaat op de markt gezet waarmee je veel lekkere kopjes koffie kunt drinken.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Siemens EQ.6+ S100 koffiemachine.

Goedkope koffiemachine top 3

Natuurlijk is er voor ieder budget een goede koffiemachine te vinden. Hieronder hebben we 3 goede koffiemachines voor een budget rond de € 300,- verzameld. Deze machines zullen wellicht niet over de nieuwste snufjes beschikken of superieure onderdelen bevatten, maar je kunt er zeker een lekker kopje koffie mee zetten. En dat zonder dat je meteen blut bent na aanschaf van je nieuwe koffiemachine.

Philips 3000 HD8829/01

Philips 3000 HD8829-01 koffiemachineDe Philips 3000 series is een goede instap koffiemachine, de prijs ligt net iets boven de € 300,-. Maar ook met deze koffiemachine kan je koffierecepten opslaan door de sterkte en de hoeveelheid aan te passen. Door het bijgeleverde melkreservoir kan je met deze machine ook makkelijk cappuccino zetten. Het melkreservoir is ook bij deze Philips koffiemachine makkelijk schoon te maken en afgesloten in de koelkast te zetten als je melk nog niet op is. De machine beschikt ook over een heetwaterfunctie, hiermee kan je makkelijk thee zetten of je kopjes voorverwarmen. Deze koffiemachine maakt echter niet automatisch zijn systeem schoon dus ontkalken zul je handmatig moeten doen. De Philips 3000 HD8829/01 is daarnaast ook best een strak vormgegeven apparaat, dus het doet ook zeker geen afbreuk aan je keuken.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Philips 3000 HD8829/01 koffiemachine.

De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B koffiemachineQua naam is deze koffiemachine zeker niet de makkelijkste om te onthouden. Ook over het design valt het en en ander te zeggen. Maar deze volautomatische koffiemachine biedt wel waar voor zijn geld. Dit is nipt de één na goedkoopste koffiemachine uit deze test. Deze koffiemachine is wat meer basic dan andere machines en is daardoor ook wat gunstiger geprijsd. Je kunt de sterkte van je kopje koffie nog steeds aanpassen met de grote knop aan de voorkant van de koffiemachine, maar er is geen keuzedisplay of voortgangsdisplay aanwezig. Wel kan je ook op deze koffiemachine je kopjes warm houden op de warmhoudplaat. Ook is er een apart vakje aanwezig waardoor je makkelijk voorgemalen koffie toe kunt voegen. Het waterreservoir is wat aan de kleine kant zoals bij veel goedkope koffiemachines, dus dat zal je wat vaker bij moeten vullen.

Bekijk hier de meest recente prijs van de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B koffiemachine.

Krups EA8150

Krups EA8150 koffiemachineDit is de eerste keer dat een Krups koffiemachine in onze top 3 staat. Deze machine is echter zeer uitgebreid voor zijn prijsklasse. Sterker nog, dit is de goedkoopste koffiemachine die we getest hebben. Er zit geen luxe kleurendisplay in met touchscreen zoals bij de dure en luxe koffiemachines, maar het tekstdisplay geeft je alle informatie die je nodig hebt. Deze machine beschikt over een warmhoudplaat en een zelf reinigende zetgroep waardoor je weinig onderhoud hebt aan deze machine. Er zit ook een geheugenfunctie op en de koffie is naar smaak in te stellen. Ook met deze machine kun je melkspecialiteiten maken, echter zul je dit zelf moeten doen met het stoompijpje.

Bekijk hier de meest recente prijs van de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart koffiemachine.

De beste automatische koffiemachine volgens blijeboon.nl

Philips Latte Go EP5330-10 beste koffiemachine van 2019Na het vergelijken van diverse koffiemachines hebben we de volgende volautomaat koffiemachine als best getest geprijsd. De Philips Latte Go EP2231/40. Door een aantal slimme en innovatieve systemen heb je aan de koffiemachine nauwelijks onderhoud. Ook is het innovatieve idee voor de melkopschuimer bij ons in de smaak gevallen. Niet alleen is de schuim een stuk steviger en zachter, het is ook nog eens makkelijk schoon en vers te houden. Daarnaast is deze machine qua prijs/kwaliteit als eens van de beste koffiemachines uit deze test gekomen. Vandaar dat wij de Philips Latte Go EP2231/40 als onze beste koffiemachine van 2020 bestempelen.

Bekijk de Philips Latte Go EP2231/40 bij Bol.com.

Waar moet je verder rekening mee houden bij een koffiemachine?

Verschillende soorten koffiebonen

Naast een goed koffieapparaat zijn ook de bonen van belang voor een lekker kopje koffie. Dit is nogal smaakgevoelig dus lastig om hier een goed advies in te geven. Probeer vooral uit wat jouw smaak is. Koop bij voorkeur eerst een aantal kleine verpakkingen met bonen en maak tussendoor je koffiemachine goed schoon. Zo kun je testen welke koffie je het lekkerst vind en hier vervolgens wat meer van kopen. Wil je meer weten over koffiebonen? Lees dan meer over koffiebonen.

Onderhoud van de koffiemachine

De meeste volautomatische koffiemachines hebben regelmatig onderhoud nodig. De hoeveelheid onderhoud is per machine verschillend. Ook het soort onderhoud en hoe lang je er mee bezig bent verschilt per koffiemachine. Bekijk dus vooraf goed hoe arbeidsintensief het onderhoud is voor de koffiemachine die je wil gaan kopen. Zo voorkom je dat je elke keer een half uur moet wachten voordat je van een lekker kopje koffie uit je nieuwe koffiemachine kunt genieten.

Wat voor onderhoud heeft mijn koffiemachine dan precies nodig? Het is belangrijk om jouw koffiemachine regelmatig te ontkalken en te reinigen. Dit kost niet veel tijd en is heel eenvoudig met koffie tabletten. Met deze ontkalkings- en reinigingstabletten, voorkom je dat jouw koffie- of espressomachine dichtslibt. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je apparaat, maar ook om de beste smaak voor jouw koffie te behouden!

We hopen dat je met bovenstaande tips een weloverwogen keuze hebt kunnen maken en een fijne koffiemachine hebt kunnen aanschaffen. Dan is het enige wat nog overblijft: genieten van een lekker kopje koffie uit je nieuwe koffieapparaat.

7 gedachten over “De beste koffiemachines van 2020”

 1. Goedemorgen,
  Heel blij met dit testverslag over koffiemachines, maar heeft u ook een adres waar je daadwerkelijk de koffiemachines kan testen en kan zien wat er uitkomt.
  Melkschuim valt toch vaak tegen.

  Beantwoorden
  • Beste Marcel,

   Dit is een goede vraag en eentje die wij regelmatig krijgen. Het testen van een koffiemachine is vaak niet mogelijk omdat veel zaken deze apparaten enkel verkopen. Daarnaast is de doorloop van nieuwe modellen vaak zo hoog dat een model dat in de showroom staat al weer ingehaald is door een ander model. Als een koffiemachine eenmaal gebruikt is wordt het voor de winkels een stuk lastiger om deze te verkopen. Wellicht dat de locale Coolblue vestiging deze mogelijkheid biedt. Wat wij ook vaak aanraden is het kijken van YouTube reviews als de keuze voor een koffiezetapparaat gemaakt is. Daar is vaak redelijk goed te zien hoe stevig het melkschuim is. Hopelijk heb je wat aan deze informatie en kun je een weloverwogen keuze maken voor een nieuwe koffiemachine!

   Beantwoorden
 2. We zijn op zoek naar een goed machine onze vorige een Melitta Cafeo varianza CSP is na 4 jaar stuk gegaan. De reparatiekosten bedragen 425 euro waarvan al 75 euro vooraf betaal aan onderzoekskosten. Wellicht kunnen we beter een nieuwe machine van een ander merk aanschaffen wie heeft er ervaringen voor een gelijkwaardig alternatief welke misschien ook nog duurzamer is .

  Beantwoorden
 3. Gebruik al 10 jaar De Longhi koffiemachines uit het goedkopere segment.
  De 2e gaat inmiddels al 7 jaar mee en werkt nog perfect.
  Heb diverse duurdere ooit gehad waaronder Jura, dat was voor mij de grootste mislukking..Om verder maar niet te spreken van de Grandiosa de Luxe van Evermes, dat was zonder uitzondering de duurste en slechtste machine ooit.
  IK hoef geen snufjes zoals bijhouden van de sterkte voor 8 personen of het koffiezetverloop.
  Ik maak mijn machine regelmatig goed schoon, ook op plakken die je niet direct ziet. verder zorg ik ook dat dlen gesmeerd blijven die aan slijtage onderhevig zijn, iets wat ze zelden of nooit in de handleiding zetten.
  Zelfs een monteur glimlacht als ik vertel dat sommige delen best 1x per jaar onderhoud nodig hebben en wat je niet in de gebruiksaanwijzing ziet. Beetje logisch mischien want alle bedrijven verkopen je het liefst na 4 jaar weer een nieuwe.

  Beantwoorden
 4. Goedemorgen. Ik zoek een koffiezetapparaat waar je gewone koffie uit kunt halen, maar waar je ook gemakkelijk decaf mee kunt maken. Bestaan dat soort apparaten, die iets beter betaalbaar zijn dan een Siemens van ruim Euro 2100. Mijn vrouw drinkt ‘s avonds namelijk alleen decaf voor het slapen gaan.

  Beantwoorden
  • Beste Marcel,

   In principe kan dit met bijna elk koffiezetapparaat. Je zult dan alleen moeten zoeken naar een apparaat waar je ook gemalen koffie in kan doen. Meestal is dit mogelijk via een klepje aan de bovenkant van de machine. Je kunt hier dan je vooraf gemalen decaf koffie in doen en de rest van het apparaat gebruiken voor gewone koffie. Een andere optie is wellicht een Nespresso apparaat, dan hoef je geen extra handelingen te verrichten voor het zetten van decaf koffie.

   Beantwoorden

Plaats een reactie