Koffie leren drinken, hoe doe je dat?

Niet iedereen lust koffie. Koffie heeft ook een vrij aparte smaak vergeleken met andere dranken die we kennen. De enige manier om écht van koffie te genieten is het te leren drinken. Hoe je dat doet? Dat proberen we je hieronder uit te leggen. De kans bestaat natuurlijk dat je er na een hoop probeersels achter komt dat je het echt niet lekker vind. Voel je dan niet schuldig richting jezelf, er zijn nog genoeg andere dranken waar je van kunt genieten. Daarnaast heeft natuurlijk ook gewoon iedereen een andere smaak!

Begin met goede koffie!

Een goede kop koffieToen ik voor de eerste keer koffie dronk vond ik het ook niet lekker. Zelfs de eerste paar koppen koffie die ik ooit op heb waren niet te drinken. Toch drink ik tegenwoordig meerdere koppen koffie per dag en kan ik er echt van genieten. De truc is dan ook om op zoek te gaan naar goede koffie! De eerste kopjes koffie die ik dronk kwamen uit een Senseo, oploskoffie of gewoon uit een grote koffiepot. Op zich helemaal niets mis mee natuurlijk, maar voor mij persoonlijk niet de lekkerste koffie die er is. Ik weet nog dat ik bij mijn eerste kop koffie dacht: “dit is net thee met een raar smaakje”. Een goede kop koffie heeft een vol aroma en veel smaak, als het te waterig is dan ga je er nooit van genieten. Gelukkig vind je tegenwoordig overal wel goede koffietentjes waar je allerlei soorten koffie kunt proberen. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede koffiemachine aan te schaffen. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? lees dan onze artikel over de beste koffiemachines van 2019.

Wen aan de smaak van koffie

Pak bij je eerste bakje koffie niet meteen een espresso of een kopje zwarte koffie. Om te wennen aan de smaak kan je ook beginnen met een cappuccino, latte, een macchiato of een koffie verkeerd. Doordat deze koffiesoorten met veel melk of slagroom gemaakt worden is de smaak wat minder heftig. Zo kun je langzaam wennen aan de smaak van koffie en als je jezelf comfortabel genoeg voelt dan kan je overschakelen naar zwarte koffie of een espresso. Verschillende soorten koffie drinken is net als roulette, het is altijd maar de vraag of de nieuwe koffiesoort bij je in de smaak valt.

Probeer verschillende soorten koffie

Kopje cappuccinoNiet iedereen drinkt zijn koffie hetzelfde. Daarom zijn er ook zo veel verschillende soorten koffie en koffiemachines. Zelf lust ik graag een dubbele espresso, maar een ander houdt weer meer van een cappuccino of een americano. Probeer dus vooral verschillende soorten koffie uit om er achter te komen wat jij lekker vindt. Ben je er achter welke koffiesoort jij het lekkerste vind? Dan kan je zelf gaan bepalen wat je thuis nodig hebt om de lekkerste koffie voor jezelf te gaan zetten. Ook kan je dan gaan experimenteren met verschillende soorten bonen. Tegenwoordig zijn er verschillende zaken waar je kleine hoeveelheden bonen kunt kopen zodat je af kunt wisselen. Elke boon heeft namelijk zijn unieke smaak en eigenschappen, en sommige bonen zijn juist weer beter voor bepaalde soorten koffie. Hierin zul je jouw eigen unieke mix moeten gaan vinden om te ontdekken wat jij het lekkerste vind!

De voordelen van koffie drinken

Koffie drinken heeft natuurlijk ook enkele voordelen. Mijn advies is altijd om wel op te letten hoeveel koffie je drinkt, zeker in het begin kan je nare bijwerkingen krijgen als je te veel cafeïne neemt. Maar vaak als je ergens naartoe gaat krijg je koffie aangeboden, het is wel handig als je dit gebaar dan ook kan accepteren. Ook heb je meer keuze als je uit eten gaat of ergens wat gaat drinken. Een kopje koffie staat altijd wel op het menu, dus je kunt het eigenlijk overal wel krijgen. Daarnaast vind ik het zelf heerlijk om na een goede maaltijd af te sluiten met een lekker kopje koffie (en eventueel een likeurtje erbij).

Heb je zelf nog tips of tricks waardoor jij koffie bent gaan waarderen? Laat ze dan zeker hieronder achter!

Plaats een reactie