Pareltjes van koffie: drie Italiaanse koffiemerken

Italië staat naast het walhalla van de mode en de meesterlijke Italiaanse keuken bekend als de hoofdstad van koffie. De Italianen kennen kwaliteit als geen ander en dat vertaalt zich in hun superieure koffiemerken. Menig koffieliefhebber zweert bij  koffie van Italiaanse productie. We verdiepen ons in 3 bekende Italiaanse koffiemerken, zodat jij straks perfect weet welke het beste bij jouw smaak past.

Illy

Illy koffie is enorm populair, niet alleen in Italië wordt het bekende koffiemerk geschonken, naar maar liefst 150 landen over de hele wereld exporteert Illy dagelijks zijn zwarte goud. Wat Illy koffie speciaal maakt? De koffieproducent heeft meer dan 80 jaar ervaring in het roosteren van koffiebonen. Na zo’n lange tijd weet je wel wat goed is. Bovendien is het een familiebedrijf dat steeds innoverend uit de hoek komt. Wist je dat de eerste espressomachine onder druk, ‘Iletta’ genaamd, werd uitgevonden door Illy? Onze huidige espressomachines zijn nog steeds op hetzelfde systeem gebaseerd. Van geschiedenis gesproken! Illy koffie staat voor een gebalanceerde body en het typische Illy aroma. Je kan kiezen uit drie verschillende intensiteiten en smaken: intenso, classico en forte.

Segafredo

Nog een Italiaanse hoogvlieger van formaat is Segafredo. Massimo Zanetti richtte Segafredo op in 1973. Kies je voor Segafredo? Dan kies je voor kwaliteit én voor verantwoorde productie. Omdat Segafredo het hele productieproces van haar koffie (van boon tot kopje) in eigen handen heeft kan het merk een uitmuntende controle op de kwaliteit garanderen, en dat proef je. Je kan Segafredo gewoon in de supermarkt of online verkrijgen. Een aanrader is de Segafredo Intermezzo. Deze blend is een mix van Arabica en Robusta bonen en karakteriseert de typische verfijnde smaak van Segafredo.

Lavazza

Ook Lavazza behoort tot de toppers van de Italiaanse koffiemerken. Het was Luigi Lavazza die dit merk het leven inriep. Sindsdien gaat het bedrijf al 4 familiegeneraties mee. Lavazza koffie is de meest gedronken koffie in Italië, dan weet je het zeker wel. In Italië vind je zelfs Lavazza koffiehuizen: een koffie heaven waar je kan genieten van de beste espresso’s en andere koffievarianten. Een heerlijke lavazza blend om thuis te proberen is de ‘Crema E gusto’, romig en vol van smaak. Een espresso van deze mix is een absolute winnaar om je dag uitstekend mee te beginnen.

Heb jij jouw favoriet al gevonden? Probeer ze alle drie om te weten te komen welk Italiaanse koffiemaker het beste bij jouw voorkeur past. Nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Probeer dan eens Grand Maestro Italiano of Altezza koffie. Pico Bello!

Plaats een reactie