13/07/17

Kipsalade met mais, kidneybonen en avocadodressing

Een verrassend recept:

Ingrediënten (4 personen)

maïs (425 g), uitgelekt

kidneybonen (425 g), uitgelekt en afgespoeld

gerookte kipfilet (200 g), in plakjes gesneden

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, uitgeperst

½ bakje kerstomaatjes, in vieren gesneden

½ rijpe avocado, in blokjes gesneden

 

dressing

½ rijpe avocado

½ rood pepertje (evt. zonder zaad voor een minder pittige versie)

zure room (125 ml)

2 el witte wijnazijn

1 tl mosterd

peper en zout

 

Bereiding

Het geheim van dit recept zit ‘m in de eenvoudige basis: bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten in de olijfolie. Doe dit vervolgens in een grote kom en voeg daar de gerookte kipfilet, maïs, kidneybonen, kerstomaatjes en avocado aan toe en schep alles goed door elkaar.

Maak een dressing door de avocado te pureren en voeg hier het pepertje, de zure room, wijnazijn en mosterd aan toe. Als laatst naar smaak peper en zout toevoegen.

Schenk de dressing over de salade en schep alles nog een keer om.

Recepten
Share: /