13/07/17

Romige soep van knolselderij

Een frisse en gezonde soep.

 

Ingrediënten (2 personen)

Witte Bonen (360 g)

1 grote ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

½ rode peper, zaadjes verwijderd en in stukken

olijfolie

knolselderij, geschild en in grove stukken

1 l groentebouillon

 

voor de salie-olie

1 flinke hand salieblaadjes

100 ml olijfolie

 

Bereiding

Maak de salie-olie door de blaadjes te pureren met de olijfolie met een staafmixer of in de blender. Zet opzij.

Fruit de ui in een ruime soeppan en voeg na 4 minuten het pepertje en de knolselderij toe. Bak 1 minuut mee en blus af met de groentebouillon, tot alles nét onder staat. Laat zachtjes koken tot alles mooi zacht is, ongeveer 25 minuten.

Pureer de soep glad met een staafmixer of gebruik een blender. Serveer met een beetje van de kruidenolie en brood.

Tip; de rest van de kruidenolie is in de koelkast goed houdbaar – tenminste 1 week. De olie stolt bij lage temperatuur dus haal voor gebruik uit de koelkast. Lekker door pasta of op een stukje gebakken vis.

Recepten
Share: /
Recente berichten