De lekkerste koffie voor achter de computer

Thuis achter de computer drink je graag een kopje koffie. Nederland is dan ook een land waar per persoon veel koppen koffie worden gedronken. Gemiddeld drinkt de Nederlander bijna 2,5 kopje koffie per dag. Dat betekent dat koffie in ons land niet meer weg is te denken. Je kunt dat lekkere kopje koffie dan ook nuttigen terwijl je bezig bent met het surfen op de computer. Maar welke kopjes koffie zijn daar het meest geschikt voor?

Koffie achter de computer

We doen het steeds meer; werken en ontspannen achter de computer. Ook daarbij kun je een lekker kopje koffie wel gebruiken. Er zijn verschillende soorten koffie geschikt voor achter de computer. Voorwaarde is dan wel dat het kopje zo gezet is, want je wilt uiteraard snel weer verder met je werk of het spelen van een spel op online gokkasten, waarop je lekker kunt gokken. Maar ook tijdens een online vergadering kan een lekker kopje koffie niet ontbreken uiteraard!

Filterkoffie

Wat is er mis met een ‘gewoon’ kopje koffie? Met die koffie bedoelen we uiteraard de filterkoffie uit het koffiezetapparaat. Het zetten van zo’n kopje koffie doe je aan de hand van een snelfiltermaling. Deze kun je dan opgieten zoals je dat vroeger ook wel deed. Lekker nostalgisch. Voeg wat koffiemelk en suiker toe en je hebt meteen een oppepper voor je werkdag.

Espresso

Een ander populair drankje om bijvoorbeeld tijdens een conference call te drinken is de Espresso. Deze werd uitgevonden aan het begin van de 20e eeuw. Deze soort koffie staat bekent om de snelle bereiding. Ideaal tussen de online vergaderingen door. Juist doordat er zoveel vraag was naar koffie die je snel kon bereiden, werd Espresso erg populair. Met stoomdruk wordt de koffie door een filter heen geperst. Een espresso is een kleiner kopje koffie. Je kunt deze eventueel ook zetten van verschillende koffiebonen. Dankzij de sterkte ben je ’s ochtends meteen goed aan je dag begonnen. Wil je een lichter kopje koffie? Gebruik dan bijvoorbeeld Arabica bonen. Die bevatten minder cafeïne.

Bonenkoffie

Wil je een echt lekker kopje koffie tijdens het computeren? Gebruik dan een koffiezetapparaat met vermalen bonen. Je kunt zelf kiezen welke bonensoort je precies wilt en op deze manier kies je zelf je favoriete smaak. Denk bijvoorbeeld aan de zeer stevige smaak van de Robusta boon. Wil je dat juist niet? Dan kun je kiezen voor Arabica bonen. Op die manier bepaal je volledig zelf hoe sterk je koffie wordt.

Latte macchiato

Helemaal in opkomst is de latte macchiato. Deze wordt steeds vaker op kantoor gedronken. Pak ten eerste een glas met opgestoomde melk en melkschuim, terwijl je een espresso maakt. Het schuim en de melk komen los van elkaar. De espresso giet je voorzichtig over de melk heen. Op die manier komt het melk onderin, de espresso in het midden en vormt zich het schuim bovenop. Niet voor niets is de latte macchiato steeds populairder geworden. Als je dus iets meer tijd hebt voordat je weer op de computer aan het werk gaat, is deze koffie een uitkomst.

Plaats een reactie