Waarom is goede koffie op kantoor zo belangrijk?

Vroeger waren er twee opties om op kantoor koffie te krijgen; via de koffiejuffrouw die de koffie in grote potten zette, of via een automaat met (vaak) vriesdroogkoffie. Tegenwoordig is er echter een heel scala aan verschillende mogelijkheden aan koffie voor op kantoor verkrijgbaar. Vooral op het werk is een goede kop koffie tegenwoordig belangrijk. Naast een rijk aroma en een goede smaak brengt een goede kop koffie nog een aantal andere voordelen met zich mee. Hieronder hebben we een aantal van deze redenen op een rijtje gezet.

1. Goede koffie verhoogt de productiviteit

Tevreden werknemers zijn productiever, dat is algemeen bekend. Maar naast het tevreden houden van je werknemers geeft koffie ook een caffeïneboost. Dit geeft je extra energie en met een paar goede koppen koffie kom je de dag op kantoor wel door.

2. Koffie is een ontspanmomentje

Tijdens de koffiepauze wil je even rustig ontspannen en genieten van je koffie. Als je dan een koffiezetapparaat hebt staan wat slechte of vieze koffiezet dan is het pakken van een kopje koffie eerder een frustratiemoment. Daarnaast is het zonde als je een duur apparaat neerzet waar geen gebruik van gemaakt wordt. Hierin doen overigens goede koffiebonen ook veel. Een goede soort koffiebonen kan een verschil van dag en nacht maken voor de smaak van je koffie.

3. Een goed visitekaartje

Als er klanten over de vloer koemen wil je je natuurlijk van je beste kant laten zien als bedrijf. Als de koffie dan tegenvalt dan is de eerste indruk al niet optimaal. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede kop koffie in huis hebt als er gasten komen. Doe het vervolgens in een luxe kopje met je bedrijfslogo erop en zorg voor een lekker koekje erbij om de beleving helemaal compleet te maken. Als je slechte koffie schenkt dan zal dit het eerste zijn wat je gasten tegen elkaar zeggen als ze het pand verlaten.

4. Meer contact onder collega’s

De koffiezetautomaat is al sinds jaar en dag dé plek om je collega’s te ontmoeten. Je spreekt mensen van andere afdelingen die je anders wellicht nooit spreekt. Als de koffie goed is en er hangt een goede sfeer dan nodigt dit ook uit tot een goed gesprek. En dat maakt je werkdag toch weer net een stukje leuker. Zorg er daarom voor dat de plek van het koffiezetapparaat netjes oogt en leuk aangekleed is zodat het ook uitnodigt tot een gesprek. Een lekker zitje in de koffiehoek (indien mogelijk) doet ook veel voor de sfeer!

5. Koffie hoort erbij

Bij het werken op kantoor hoort gewoon een goede kop koffie. Zoals in bovenstaande punten te lezen is zorgt een goede kop koffie voor een goede werksfeer. Het zal echter niet de eerste keer zijn dat die klungelige collega zijn koffie omstoot over je laptop en telefoon heen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goed hoesje om je telefoon hebt van hoesjesdirect.nl. Zodat jouw spullen goed beschermd zijn.

Wat vind jij van de koffie bij jou op kantoor? Laat je reactie hieronder achter, wij zijn heel erg benieuwd hoe jullie je koffie tijdens je werk het liefste drinken!

Plaats een reactie