Waarom je koffie moet drinken als je in Italië bent

Italië is een populair vakantieland, maar naast pizza, Romeinse gebouwen, mooie uitzichten en aardige mensen kun je er ook een zeer goede kop koffie drinken. De Italianen zijn ook erg trots op hun koffie, dus het is zeker de moeite om koffie te drinken als je in Italië bent. Ook als je niet zo van koffie houdt dan kan je het hier het beste proberen, dan weet je zeker dat je een goed begin hebt met lekkere koffie. Lust je het dan nog niet dan weet je in ieder geval dat je echt goede koffie hebt geprobeerd.

Koffie drinken tijdens de wintersport in Italië

Liggen de Heuts sneeuwkettingen al in de auto en ben je helemaal klaar voor vertrek naar Italië? Vergeet dan niet om tijdens je wintersport in Italië af en toe tijd te nemen om te genieten van een lekker kopje koffie. Italiaanse koffie staat bekend als een van de beste koffies in de wereld, er is zelfs heftige discussie wie het zetten van echt goede koffie heeft uitgevonden. Niets is lekkerder dan tijdens een hele koude wintersport een lekker warme kop koffie drinken.

Italiaanse koffiesoorten

Italiaanse cappuccinoDe Italianen kennen ook heel veel verschillende koffiespecialiteiten. Zo kennen ze naast de caffè (espresso) ook de doppio (dubbele espresso). Ze hebben verschillende koffiespecialiteiten met melk zoals de cappuccino en latte macchiato. Voor ieders wat wils en we raden ook zeker aan om zo veel mogelijk verschillende Italiaanse koffiespecialiteiten te proberen als je in Italië bent.

Italianen en hun koffieregeltjes

Je hebt het misschien weleens gehoord, maar het is in Italië not done om na 11:00 nog koffie met melk te bestellen. In de meest toeristische plaatsen kan je het nog wel krijgen, maar eigenlijk kan het niet. De Italianen hebben nog wel meer van dit soort koffie regeltjes, zo mag je een espresso geen espresso noemen maar een caffè of een caffè espresso deze drankjes zijn altijd precies een slok groot. Daarnaast drink je je koffie in de regel staand (met zulke kleine kopjes is het natuurlijk ook niet de moeite om uitgebreid te gaan zitten). Krijg je een glas water bij je koffie? Neem dan eerst het water en drink daarna de koffie op, anders beledig je degene die je koffie heeft gemaakt.

Hieruit blijkt maar weer hoe serieus de Italianen hun koffie nemen. Dit is dan ook wel te merken, want de koffie die je in Italië kan krijgen is vaak erg goedkoop en van zeer goede kwaliteit.

Plaats een reactie