Koffie blijkt goed voor je

Elke dag koffiedrinken blijkt goed voor gezondheid. Dat is al even bekend, maar nooit eerder was duidelijk waarom dit precies zo is. Inmiddels hebben wetenschappers dankzij een nieuw onderzoek wel een goed vermoeden waarom een paar koppen koffie per dag drinken goed voor je is. Je gaat er namelijk langer van leven. Niet voor niets wordt koffie ‘het zwarte goud’ genoemd. De bewijzen dat koffie ervoor zorgt dat je levensverwachting verlengd wordt, zijn inmiddels door veel onderzoek steeds duidelijker. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk al dat mensen die dagelijks koffiedrinken, veel langer leven.

Niet zo verslavend als je denkt

Koffiedrinken is lang niet zo verslavend als je denkt, blijkt uit eerder onderzoek. Het blijkt zelfs zo te zijn dat regelmatig een kopje koffie drinken goed voor je is. Mensen die dagelijks meerdere koppen koffie drinken, worden in de regel ouder. Dat komt onder meer doordat het de kans op hartfalen en diabetes vermindert. Inmiddels is ook duidelijk waarom een paar kopjes koffie per dag drinken zo goed voor je is.

Langer leven met een kopje koffie per dag

Als je naar een betrouwbare online casino gaat, kun je maar beter een kopje koffie klaarzetten. Het zorgt er namelijk voor dat je alerter wordt, wat handig is om de spanning de baas te kunnen, en om betere resultaten te boeken. Het zorgt er verder voor dat je gezonder wordt. Overigens hoef je niet al te veel koppen koffie per dag te drinken voordat je het effect zal merken. Als je twee of drie kopjes koffie per dag drinkt, is de kans groot dat je langer zult leven in vergelijking met mensen die geen koffie drinken. Tja, dat is toch mooi om te weten! Gezonder, en bovendien alerter, een gouden combinatie.

Uit nieuw onderzoek blijkt overigens ook dat er minder risico is op hart- en vaatziekten als je elke dag twee tot drie koppen koffiedrinkt. Dat schrijven onderzoekers in een studie die inmiddels gepubliceerd is in het vooraanstaande medische tijdschrift ‘European Journal of Preventative Cardiology’

Lager risico op hart- en vaatziekten

In het onderzoek komt onder meer professor Peter Kistler aan het woord. Hij is een van de auteurs van de studie naar de effecten van het dagelijks drinken van een kopje koffie. Volgens de professor is het een misverstand dat het lagere risico op hart- en vaatzieken wordt veroorzaakt door cafeïne. Cafeïne is het belangrijkste bestandsdeel van koffie. Maar er zitten ook meer dan 100 andere biologische bestanddelen in de koffie. Kistler stelt dat het de mix van die verschillende bestanddelen is die ertoe leidt dat hart- en vaatziekten minder voorkomen onder mensen die dagelijks koffiedrinken, zo zegt hij tegen Sky News.

De onderzoekers deden in hun onderzoek ook onderzoek naar verschillende soorten koffie. Zo onderzochten ze onder meer het effect van cafeïnevrije koffie, gemalen koffie en oploskoffie. Uit het onderzoek blijkt dat bij alle koppen koffie de gezondheid toeneemt bij het dagelijks drinken ervan. Zo’n 450.000 mensen vulden dagelijks een vragenlijst in en werden gevraagd naar hoeveel kopjes koffie per dag ze dronken. Daarbij bleek dat mensen die tussen de twee en drie koppen koffie per dag dronken, het gezondst waren. Volgens onderzoeker Kistler moet het drinken van de drank gezien worden als een gezonde levensstijl, zeker voor het hart.

Plaats een reactie