Begin de dag productief met dit ochtendritueel

De kracht van een ochtendritueel is groter dan je misschien denkt. Een goede start zorgt voor ontspanning én productiviteit. Zo kun je met de juiste focus beginnen aan je werk. Het ideale ochtendritueel zal per persoon verschillen. Hieronder staan een aantal tips en ideeën ter inspiratie. Probeer verschillende dingen uit en ontdek wat het beste bij je past.

Wakker worden zonder telefoon

Veel mensen gebruiken hun telefoon als wekker. Het nadeel hiervan is dat je direct wordt afgeleid door allerlei apps en meldingen. Dat is geen ontspannen start van de dag! Gebruik daarom liever een losse wekker. Eentje met een rustige melodie of natuurgeluiden als alarm. Een wake-up light is ook een goede aankoop.

Eerst water, dan koffie

We begrijpen dat je ’s ochtends meteen verlangt naar een kopje koffie. Toch is het beter om eerst een glas water te drinken. Tijdens het slapen verlies je namelijk veel vocht. Vul dit eerst aan met wat water om gehydrateerd te blijven. Geniet daarna van een heerlijke kop koffie.

Sport of mediteer

In het ideale geval maak je tijd vrij om even te sporten. Je hoeft echt geen kilometers te rennen als je daar een hekel aan hebt. Een klein rondje wandelen of een aantal yoga oefeningen zijn al prima. Je kunt ook een geleide meditatie volgen of ademhalingsoefeningen doen om de dag ontspannen te beginnen. Heb je hier echt geen tijd voor? Probeer dan te werken met affirmaties. Zeg positieve en bemoedigende woorden tegen jezelf. Dit kan met je ogen dicht of terwijl je jezelf aankijkt in de badkamerspiegel met verlichting.

Draai de douche koud

Het is niet nodig om lang onder een koude douche te staan. Geniet eerst van het warme water en zet de douche pas aan het eind op de koude stand. Koud afdouchen heeft veel voordelen! Neem vervolgens de tijd om je huid en gezicht te verzorgen. Zorg ervoor dat jouw favoriete crèmes en verzorgingsproducten altijd binnen handbereik staan. Bijvoorbeeld in de spiegelkast badkamer of in de bovenste lade. Zo houd je de routine makkelijker in stand.

Neem tijd voor het ontbijt

Of je nou een uitgebreid ontbijt eet of alleen wat fruit klaarmaakt: neem er echt even de tijd voor. Eet het ontbijt zonder afleiding van je telefoon, laptop of televisie. Dit is direct een goede mindfulness oefening.

Begin met de belangrijkste taak

Zodra je klaar bent voor de dag, kun je het beste beginnen met de belangrijkste taak. Je zit nog hoog in je energie en hebt veel focus. Bewaar de simpele taken voor het eind van de middag om de productiviteit vast te houden.

Plaats een reactie