De meest gedronken koffiesoorten ter wereld

Koffie kun je op allerlei verschillende manieren drinken, en ieder heeft zijn of haar eigen voorkeur. De ene drinkt zijn koffie het liefste zwart, de ander heeft liever een cappuccino of een espresso. Maar welke van deze koffiesoorten wordt er nou wereldwijd het meeste gedronken? Hieronder geven we antwoord op deze vraag en krijg je inzicht in de meest gedronken koffiesoorten ter wereld. Wellicht zit er iets bij wat je nog niet geprobeerd hebt.

Espresso

Espresso met een croisantjeIn de meeste koffiesoorten zit espresso verwerkt. Ook wordt een espresso vaak los gedronken. Dit maakt het de meest gedronken koffiesoort ter wereld. Espresso is een kopje sterke koffie waar tijdens het zetten heet water door samengeperste (vaak vers) gemalen bonen geperst wordt. Door de maalgraad en de manier van koffiezetten krijg je een zeer krachtig kopje koffie waar je goed wakker van wordt. De meeste espresso die wij kennen wordt gemaakt met een automatisch koffiemachine. Er zijn verschillende merken, maar ik geef zelf de voorkeur aan een jura koffiemachine voor het maken van een lekkere espresso. Deze koffiemachines voor het maken van espresso komen ook regelmatig voor in het lijstje van beste koffiemachines dat we eerder hebben gepubliceerd. Een espresso is vaak redelijk bitter, afhankelijk van de bonen die gebruikt zijn. Hierdoor heeft een espresso vaak ook een romige en volle smaak.

“Gewone koffie”

De officiële benaming voor gewone koffie is natuurlijk een americano. Hoewel dit de meest gebruikte term is noemen wij dit in Nederland een “gewone koffie”. In principe is de americano een espresso met water toegevoegd. Een lungo wordt daarentegen gezet zoals de meeste Nederlanders koffie zetten. Je maalt de koffiebonen en zet koffie in een normaal filterkoffieapparaat. De gewone koffie zoals wij het kennen kan dus een lungo of een americano zijn. Onze voorkeur gaat uit naar een americano omdat hier vaak net wat meer smaak en romigheid aan zit dan aan een lungo. Een americano of een lungo zijn een stuk slapper dan een espresso, dit komt omdat de verhouding tussen koffie en water heel anders is.

Cappuccino

Als derde in dit rijtje een koffiesoort die favoriet is onder de Nederlanders. Veel mensen drinken een cappuccino bij de lunch of tijdens het ontbijt. In Italië wordt een cappuccino enkel bij het ontbijt gedronken. Bestel daarom in Italië nooit een cappuccino als het ontbijt geweest is. In principe is een cappuccino ook een espresso met warme en opgeklopte melk. Door deze schuimlaag wordt de koffie nog een stuk romiger. De koffie komt oorspronkelijk uit Oostenrijk maar heeft zijn naam gekregen in Italië. De meeste apparaten voor thuis kunnen tegenwoordig een prima kopje cappuccino zetten.

Na bovenstaande lijst weet je welke koffie het meest gedronken wordt ter wereld. Wat is jouw favoriete koffie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Plaats een reactie