De voordelen van het drinken van koffie

Bij Blijeboon zijn we ervan overtuigd dat een goede bak koffie begint bij, natuurlijk, een goede boon. Met een goede boon alleen is echter nog niet alles gezegd, want koffiezetten kan op allerlei manieren. Zo kun je jouw kopje koffie bereiden door middel van, onder andere, een koffiemolen, een filter óf een espresso apparaat. Maar wat zijn de voordelen van zo’n goede bak koffie? En welke optie is voor jou het beste alternatief?

 Als koffieliefhebber is de kans groot dat je dagelijks gemiddeld zo’n vier bakken koffie per dag achterover tikt. Ons gelijk heb je, want het drinken van koffie brengt, in tegenstelling tot wat menig koffiedrinker denkt, vele voordelen met zich mee.

Voordelen van koffie

 1. Lekkere wekker

Geloof het of niet, maar een goed begin, is het halve werk. Mede door de cafeïne is koffie dan ook de perfecte manier om mee op te staan, omdat het je een flinke opkikker voor de dag kan geven. Merk je dat je energiepeil weer dalende is? Een koffiebreak om de dag mee door tweeën te breken, doet ook wonderen.

2. Blije boon

Koffiedrinkers ervaren doorgaans minder snel sombere klachten. Met name vrouwen die hun dag begonnen-, halveerden-, en eindigden met een kop koffie, zagen hun kans op een depressie met twintig procent dalen. Toch mooi meegenomen! Drink je niet alleen een blije boon, maar ben je er zelf ook een.

3. Ouder worden

 Als je dan toch al een Blijeboon bent, is het wel zo prettig als je nog even meegaat. Lucky you, want koffiedrinkers worden doorgaans ouder dan niet-koffiedrinkers. Dit hebben ze overigens niet te danken aan de cafeïne, dus ook als liefhebber van cafeïnevrije koffie kun je er wellicht nog wat jaartjes bij optellen.

4. Goede gezondheid

 Naast het feit dat je dag beginnen met koffie wonderen doet, de kans op sombere klachten afneemt en koffiedrinkers doorgaans ouder worden, kan koffie ook je gezondheid een handje op weg helpen. Zo verkleint koffie niet alleen de kans op een beroerte, maar neemt ook de kans op huidkanker, alzheimer, hartziekten, en prostaat-, en borstkanker af.

5. Niets meer vergeten

 Ben je soms iets vergeetachtiger dan je zelf zou willen? Koffie is goed voor je geheugen! Nog een reden voor wat extra Blijebonen.

Enkel de beste koffie

 Als koffiedrinker van Blijeboon, streef je natuurlijk enkel naar de bèste koffie. Vergelijk de beste koffiezetapparaten op 10toptest.nl, en je weet zeker dat geen enkel kopje, onder zal doen aan wat je gewend bent.

Plaats een reactie