Hoe je je koffiepauze beter kunt maken: 4 tips!

We weten allemaal wel hoe lekker een kopje koffie is. Of het nu het eerste kopje is voordat je aan het werk begint, eentje als je thuiskomt om te ontspannen of eentje tijdens je lunch, er gaat niets boven een echte espresso, filterkoffie of bonenkoffie. Maar wat als je die koffiepauze naar een hoger level wilt tillen? Dan moet je er niet alleen voor zorgen dat je een professionele koffiemachine gebruikt, maar ook dat je een van deze onderstaande 4 tips toepast. We geven je hier namelijk mee hoe je die koffiepauze nog beter kunt maken waardoor je nog beter aan het werk kunt gaan.

Speel een van je favoriete spellen

Als je al een lange tijd voor een scherm gezeten hebt, laat je deze tip beter achterwege, maar als je de hele dag op je voeten gestaan hebt en zittend wilt relaxeren met je favoriet spel, dan is dit zeker iets voor je! Je denkt misschien dat gamen je hersenen over-stimuleert omwille van de vele geluiden, flashy beelden en de verschillende levels, maar als je de juiste games uitkiest, dan is dit niet het geval Als je bijvoorbeeld gaat voor passieve spelletjes zoals Peggle of Bejeweled, dan zal je hartslag dalen en hoef je je ook minder te concentreren op het spel. Ook online casino games zorgen voor dat rustig gevoel. Misschien niet Blackjack of Roulette, omdat die actieve games zijn, maar wel online fruitslots waarbij je gewoon aan de hendel moet trekken. Die slots zijn relaxerend omdat je gewoon de machine zijn werk kunt laten doen en dus niet teveel moet nadenken.

Ontsnap even uit de realiteit met een boek

Wil je even je drukke werkplek (mentaal) verlaten en je begeven in een fantasiestad of andere wereld? Lees dan een boek tijdens je koffiepauze. Het lezen zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel. Het is gebleken dat je stressniveau enorm daalt en dat je hartslag en spieren ontspannen. Hoewel het lezen je hersenen stimuleert (wat je misschien niet wilt tijdens je pauze), zorgt het er dus wel voor dat je jezelf kunt resetten en kunt relaxeren. Hierdoor zal je brein na je pauze terug op volle toeren kunnen draaien waardoor je je nog beter kunt concentreren op het werk.

Luister naar een podcast terwijl een wandeling maakt

Als je echt wilt ontspannen tijdens je pauze, raden wij om even de buitenlucht op te zoeken en een wandeling te maken. Wandelen zorgt er namelijk voor dat stress en angst als de sneeuw voor de zon verdwijnen. Je krijgt als je beweegt ook meer zuurstof binnen, waardoor de hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Als je dus in een stressvolle periode zit op het werk, dan is een wandel de perfecte manier om tot rust te komen. Vind je het wandelen saai en wil je het graag wat spannender maken? Luister dan naar muziek of download dan een van je favoriete podcasts Omdat er tegenwoordig duizend-en-een podcasts bestaan, vind je ongetwijfeld eentje dat bij je interesses past.

Eet overheerlijke bessen of noten

Tijdens je koffiepauze kun je niet alleen lekkere koekjes bovenhalen, maar ook overheerlijke bessen en noten. Het is namelijk gebleken dat deze ‘brain food’ je energie en hersenen boost, waardoor je effectiever kunt werken. Zo zitten blauwe bessen vol anthocyanine en deze antioxidant bevordert de doorstroming van zuurstof naar de hersenen, waardoor het concentreren beter verloopt. Die bessen bevatten ook vitamine C. Hierdoor behoud je langer je focus en verminder je stress en angst. Walnoten zitten vol vitamine E, die de belangrijke vitamine is ter preventie van cognitieve achteruitgang. Ook pompoenpitten zijn ideaal als snack want de omega 3-vetzuren, magnesium en vezels van die pitten helpen je met het concentreren en verhogen je denkvermogen.

Plaats een reactie