Koffie en games – het heerlijk verslavende bakje troost in videospellen

Gaat je koffie- of cafeïneverslaving ondertussen hand in hand met je videospelverslaving? Mooi, dan hebben we iets onweerstaanbaars voor je, spellen met het goddelijke zwarte vocht in de hoofdrol.

Je dagelijkse fix

Of je nu gaat voor het klassieke kopje slobber of meer bent van de frappulattemacchiatoccino, je weet wel, de iets modernere en hippe koffievarianten, ze komen allemaal terug in deze verleidelijke games. Daarom zijn ze ook perfect om je dagelijkse zucht naar beiden te bevredigen. Zeker weten dat je niet kunt wachten ze eens uit te proberen.

Recepten voor een sterk bakje avontuur

Zoals ook bij gewone videospellen zijn er allerlei spelvarianten. Denk aan puzzels, ontdekkingstochten, avonturen, endless runners, visual novels, survival, simulaties, kortom overal waar je een kopje koffie bij kunt bedenken. Je zult zien dat er voor elk wat wils tussen zit.

Necrobarista

NecrobaristaNecrobarista is een visueel erg aantrekkelijk maar vooral duister 3D spel waar je de karakters volgt in een obscuur koffiebarretje genaamd de ‘Terminal’ in een achterafstraatje in Melbourne. In deze tent mogen de zielen van recent overledenen nog 24 doorbrengen in het land van de levenden. Klinkt een beetje donker? Dan maar een extra klontje en wolkje melk in je koffie zou ik zeggen.

Caffeine

In Caffeine begeeft de speler zich in een soort van post-apocalyptische wereld waar onze hele planeet zonder cafeïne zit. Ik. Herhaal. Zonder. Cafeïne. Een echt horrorspel dus! Jij als speler speelt de rol van een extreem cafeïneverslaafd hulpje dat wakker wordt in een mijnschip dat in de ruimte op zoek is naar nieuwe cafeïnebronnen maar geen idee heeft waar hij is en hoe hij daar is gekomen. Al puzzelend ontdek je meer en het wordt niet makkelijker door je zoektocht naar je volgende cafeïneshot.

Coffee Run

Genoeg duisternis, tijd voor een vrolijker spel. Coffee Run is een 3D ‘endless runner’ game zoals ze dat noemen. Hierin ren je door de stad en moet je eindeloze hoeveelheden koffie scoren. Hoe meer je drinkt des te sneller je rent. Let goed op het stadsverkeer en zorg ervoor dat je cafeïnemeter niet te laag zakt anders kom je tergend langzaam tot stilstand.

Doe-het-zelf koffie

Coffee shop tycoonDan zijn er natuurlijk ook nog eindeloos veel simulatiespellen waar je je eigen koffie moet leren brouwen, een koffiehuis moet runnen of zelfs een heel koffie-imperium kunt opbouwen. Spellen als Coffee Rush, Jo’s Dream: Organic Coffee, Coffee Shop Tycoon en Papa’s Cafe Coffee Maker zijn bij uitstek geschikt voor diegene die eens willen proberen een eigen koffiezaak te runnen. Fairtrade of niet, je moet het hier zelf helemaal rooien.

Gokken met een bakje leut

Het zijn overigens niet alleen de pure videospellen die het zwarte goud omarmt hebben. Ook kansspel-ontwikkelaars zien er wel brood in. In de lobby’s van online casino’s zie je namelijk steeds vaker online gokkasten voorbijkomen waarbij het goeie ouwe bakkie pleur of hippe koffietentjes de hoofdrol spelen.

Coffee House Mystery

In het video slot Coffee House Mystery vormt een statig klassiek koffiehuis bijvoorbeeld het decor voor een moordmysterie Agatha Christie stijl. In dit geheimzinnige spel eist een traditionele koffiekan een verrassende hoofdrol voor zich op.

Le Kaffee Bar

Bij Le Kaffee Bar verplaatsen we ons naar een hippe koffietent waar de barista’s cupcakes en verantwoorde koffie serveren terwijl de klanten relaxed op hun laptops verder schrijven aan wat waarschijnlijk hun debuutromans moeten worden.

Milk & Coffee

Ook in Milk & Coffee staat een trendy koffiesalon centraal. Hier ga je op zoek naar een gouden koffieboon die je niet alleen een cafeïnekick geeft maar ook je speelsaldo van een flinke opkikker voorziet.

Coffee Dreaming

Hetzelfde geldt in principe voor Coffee Dreaming. In dit etablissement zit je met een mok duurzame Braziliaanse koffie in je hand te dagdromen over een tropische vakantie. Intussen probeer je de hoofdprijs te scoren waarmee je meteen die droom kunt verwezenlijken.

Coffee Magic

Tenslotte biedt Coffee Magic de ouderwetse magie van een vers kopje traditioneel gebrouwen koffie al dan niet met suikerklontjes en schaaltje versgebakken makronen. De betovering, met name voor je speelsaldo, is helemaal compleet als je een aantal koffiedrinkende Afrikaanse schonen tevoorschijn weet te toveren.

De hoogste tijd

We weten niet hoe het met jou is, wij hebben ondertussen al een paar mokken achterovergeslagen en onze handen zijn beginnen jeuken. De hoogste tijd om de spellen eens op te starten.

Plaats een reactie