Kopje koffie via de iPhone

Koffie bevordert de concentratie, alertheid en prestaties. Dat komt door de cafeïne. Inmiddels staat vast dat koffie niet alleen onschadelijk is voor de gezondheid, maar dat het zelfs goed is om het elke dag te drinken. Koffie bevordert de aanmaak van ‘gelukshormonen’ zoals serotonine en dopamine.

Advies

Het Voedingscentrum adviseert drie of vier koppen koffie. Dit hangt af van de sterkte. Ongefilterde koffie zoals espresso en koffie uit cups bevatten namelijk cafesol. Het duurt overigens zo’n vijf uur voordat de helft van de cafeïne uit het lichaam is verdwenen. Dus als je er gevoelig voor bent, kan zelfs het kopje in de late namiddag je nog een wakkere nacht bezorgen. Dan kan een nadeel zijn of juist niet.

Starbucks

Voor de ware koffieliefhebbers zijn er ook speciale apps ontwikkeld. De apps geven uitgebreide achtergrondinformatie over koffie, geven alle details om zelf koffie te zetten of wijzen je naar de dichtbij zijnde barista koffiebar. Natuurlijk kan Starbucks niet ontbreken. Koffie, cappuccino of een luxe frappucinno kan met muffins besteld worden via een mobiele app. Dit voorkomt om in de rij te moeten wachten. De Headhunter app zoekt de koffiecafés in Nederland. Gemakkelijk als je in een onbekende plaats bent en zin hebt in een goede kop koffie.

Uitleg

Ben je nog geen volleerd barista dan geven de Acacia en de Spro app uitleg over de noodzakelijke ingrediënten om verschillende koffievarianten te maken van een ideale espresso, cappuccino of latte macchiato. De apps zijn voor iOS en Android. Prima dus voor de iPhone 11 of Samsung galaxy.

Koffie mag dan goed zijn voor de gezondheid, het kan wel behoorlijk schadelijk zijn voor de smartphone. Veel ongelukjes gebeuren door omgevallen volle koffiebekers. Een iPhone 11 hoesje kopen geeft in ieder geval de zekerheid dat jouw kostbare iPhone optimaal is beschermd tegen vocht, vuil en krassen. Daarbij wordt het koffiedrinken met een iPhone hoesje met een koffieprint nog intenser.

Plaats een reactie