Vogels die in de winter graag vetbollen eten, zie je hier.

Er zijn zoveel verschillende vogels, maar niet elke vogel eet hetzelfde. Vaak vind je het leuk om vogels eten te geven in bijvoorbeeld een vogelvoederhuisje in je tuin. Daarnaast is het ook een dankbare bezigheid om vogels te voorzien van eten. Hierdoor draag je ook bij aan dat er veel verschillende vogelsoorten blijven bestaan. Mocht je nu toch afvragen wat je het beste de vogels kan geven of welke vogels wat eten? Lees dan snel verder over de winter, de vogels en het voer wat je ze kan geven.

Winter

In de winter is het belangrijker om vogels te voorzien van voeding. Dit omdat het voor vogels in deze periode vaak lastiger is om voeding te vinden. Mocht je dus een tuin of balkon hebben, leg dan vogelvoer klaar voor de vogels in jouw omgeving. Zorg voor een leuk klein huisje waar ze terecht kunnen voor voedsel. Daarnaast is het ook leuk dat je af en toe in de koude tijd ook bezoek krijgt van vogeltjes.

Vogels

Eigenlijk heb je zoveel verschillende soorten vogels dat het echt verschilt in welke omgeving je leeft. Mocht je in een drukke stad wonen dan heb je vooral veel duiven om je heen, maar mocht je in het buitengebied wonen dan zijn er veel meer soorten vogelsoorten. Daarbij speelt voeding voor de vogels ook een belangrijke rol.

Vogelvoer

Vrijwel alle vogels eten vetbollen,  vaak zijn dit ook de vogels die rondom de tuin aanwezig zijn of in een gebied waar meerdere mensen wonen. Veel mensen leggen vaak voor de vogels etensresten neer zoals brood, resten van kaas, stukjes worst of pindakaas. Dit eten is eigenlijk niet geschikt voor vogels. Dit komt doordat deze producten te veel zout, kruiden of kunstmatige stoffen bevatten. Het enige eten wat je een vogel wel kan aanbieden is een appel. Je kan verschillend vogelvoer kopen in de winkel. Hoe meer verschillende soorten voer je in je tuin legt, hoe meer de vogelsoorten variëren. Het beste vogelvoer zijn zaden, pinda’s en vetten. Let hierbij wel op de energiewaarde, in de winter kan je beter zorgen voor een extra hoge energiewaarde. De vetbollen zijn ook goed voor de vogels, deze kan je ook zelf maken, de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn frituurvet, zadenmengsel en een stevig katoenen draad. Deze vetbollen zijn vooral in de winter echt een trend bij de vogels.

Plaats een reactie