Welke koffie gebruik ik voor mijn apparaat?

Vroeger was het gebruikelijk om thuis koffie te zetten met een filterapparaat. Er zijn nog steeds mensen met een filterapparaat, maar we zien ook vaak koffiemachines terug. De koffie die je in dat geval gebruikt, hangt af van het soort machine dat je hebt. Om te voorkomen dat jij de verkeerde keuze maakt, vertellen we je hier welke koffie je voor jouw apparaat gebruikt.

Filterkoffie

Zet jij thuis nog koffie met behulp van een filterkoffieapparaat? Dan is het niet bepaald lastig om de juiste koffie te kiezen. In dit apparaat kun je namelijk alleen maar filterkoffie doen. Wel kennen we verschillende soorten filterkoffie. Hierdoor weet lang niet iedereen welke koffie zij moeten kiezen. Ga je voor Douwe Egberts koffie of kies je toch voor koffie van een ander merk? Laat jouw keuze afhangen van de ervaringen die je met de koffie hebt. Wanneer je goede filterkoffie hebt gevonden, gooi je deze voortaan waarschijnlijk standaard in jouw winkelwagentje.

Koffiepads

Heb jij jouw filterapparaat jaren geleden al vervangen voor een andere koffiezetter? Dan is de kans groot dat je een Senseo compatible apparaat in huis hebt. Voor dit apparaat gebruik je geen filterkoffie, maar pads. Voor wat betreft de pads heb je behoorlijk wat te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende smaken. Daarnaast zijn er verschillende merken die koffiepads verkopen. Je kunt kiezen voor de bijbehorende Senseo compatible pads, maar je kunt ook pads van Douwe Egberts of Gran Maestro Italiano kopen.

Bonen

Mensen die van verse koffie houden, hebben vaak een bonenmachine in huis. Wanneer je een kop koffie zet, maalt het apparaat allereerst de bonen fijn. Door de verse maling smaakt de koffie gewoon lekkerder dan bij reeds gemalen koffie, zoals filterkoffie en pads. Heb je een bonenmachine thuis? Dan kan het betrekkelijk lastig zijn om de juiste bonen te vinden. Er zit namelijk nogal wat verschil in koffiebonen. Zo wordt de ene boon langer gebrand dan de andere, wat voor smaakverschil zorgt. Om de juiste boon voor jouw machine te vinden, doe je er goed aan verschillende varianten uit te proberen. Alleen zo slaag je erin om de beste koffiebonen te vinden.

Cups

Is het jou veel waard om een goede bak koffie te drinken? Dan is de kans aanwezig dat er een Nespresso compatible apparaat in jouw keuken staat. Met dit apparaat krijg je door middel van Nespresso compatible capsules goede kwaliteit koffie. Ook kun je in dit apparaat gebruik maken van cups van een ander merk. Er zijn erg lekkere alternatieven op de markt. Vaak een stuk goedkoper. Let wel goed op de klantrecensies want niet ieder merk cup past goed. Qua keuzevrijheid en smaak kun je echter uitstekend shoppen bij de alternatieve merken voor Nespresso compatible machines.

Plaats een reactie