5 koffiemolens vergeleken, welke maalt de beste koffie?

Als je zelf koffie gaat zetten kan je dit op verschillende manieren aanpakken. Afhankelijk van je apparaat koop je verse bonen of koffiepoeder. Ga je een stapje verder dan ga je je eigen bonen malen, zo kan je zelf bepalen hoe fijn je de koffiebonen gemalen wil hebben. Omdat er erg veel koffiemolens verkrijgbaar zijn hebben wij er 5 vergeleken zodat je een goede keuze kunt maken. Hieronder zie je onze keuzes en kun jij zelf bepalen wat de beste koffiemolen is voor jouw behoeftes.

Goedkope koffiemolens

Eigenlijk zijn er maar drie soorten koffiemolens, handmatige koffiemolens, goedkope koffiemolens en professionele koffiemolens. Hieronder vergelijken we een aantal goedkope koffiemolens waarmee je prima koffie kan malen.

Krups F203

Krups F203 koffiemolenDe Krups F203 is de goedkoopste koffiemolen in deze test. Hierdoor hadden we ook geen hele hoge verwachtingen van deze koffiemolen, maar hij bleek toch prima te presteren. Voor nét geen € 30,- kan je de Krups F203 koffiemolen op de kop tikken. Het is een simpel apparaatje waarmee je voor ongeveer 7 kopjes koffie bonen kan malen. Er is geen maalgraad in te stellen dus je zult zelf de fijnheid moeten bepalen door de tijd die je maalt. Door het stevige doorzichtige deksel van deze koffiemolen is wel goed te zien wanneer je aan de gewenste maalgraad zit. Ook kan je niet per portie malen maar moet je elke keer de hele inhoud van de koffiemolen malen. Kleine bonus: naast koffie kan je met dit apparaat ook nog andere dingen malen.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Krups F203 koffiemolen.

Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG-2 KoffiemolenMet nét geen € 90,- is deze koffiemolen een stukje duurder dan de Krups hierboven. Maar in tegenstelling tot een hoop andere koffiemolens is dit nog steeds een goedkope koffiemolen. Er zijn 5 verschillende maalstanden in te stellen zodat je de juiste maalgraad hebt voor jouw manier van koffie zetten. Ook beschikt deze koffiemolen over een timer waarmee je de tijd in kan stellen dat de bonenmaler aan het malen is. De koffie komt vanzelf in de opvangbak terecht vanwaar je hem makkelijk en zonder knoeien in je koffiemachine kan doen. Werk je met een pistonmachine? Dan kan je de filterdrager niet rechtstreeks onder deze koffiemolen plaatsen. De opvangbak en het bonenreservoir zijn beiden voorzien van plastig met een UV-filter, waardoor zowel je bonen als je gemalen koffie langer vers blijven.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Wilfa WSCG-2 koffiemolen.

Solis Scala Plus 1661

Solis Scala 166 Silver Dust koffiemolenDe Solis Scala Plus 1661 is de duurste van de goedkope koffiemolens. Met een prijs net iets onder de € 100,- is deze koffiemolen een zeer veelzijdig apparaat voor de prijs. Het reservoir voor koffiebonen bovenop deze koffiemolen is geschikt voor 250 gram koffiebonen. Daarnaast is de maalgraad op 22 verschillende standen in te stellen. Ook de tijd van de koffiemolen is in te stellen, zodat je genoeg koffie hebt voor jouw doeleinden. Het bijzondere aan deze koffiemolen is het feit dat hij met 420 omwentelingen per minuut maalt. De meeste koffiemolens malen met 800 omwentelingen per minuut waardoor de koffie warmer wordt en aan smaak kan verliezen. Dat probleem zal je bij deze koffiemolen dus niet hebben!

Bekijk hier de meest recente prijs van de Solis Scala Plus 1661 koffiemolen.

Handmatige koffiemolens

De meeste koffiemolens in dit rijtje zijn elektrisch. Dit heeft als nadeel dat het veel herrie maakt en je natuurlijk een stopcontact in de buurt moet hebben. Gelukkig zijn er ook goede handmatige koffiemolens en een van deze koffiemolens hebben wij getest. Wij waren zeer positief verrast over deze koffiemolen en hebben daarom besloten om deze handmatige koffiemolen ook op te nemen in onze lijst met beste koffiemolens van 2024.

Maevory handmatige koffiemolen

Maevory handmatige koffiemolenDe Maevory handmatige koffiemolen is wat duurder dan sommige van de elektrische koffiemolens hierboven. Maar dat is zeer zeker terug te zien in het design en de kwaliteit van deze handzame koffiemolen. De gebruikte materialen (hoogwaardige kunststof, metaal en glas) zorgen voor een robuuste feel. Het keramische conische maalsysteem zorgt voor een zeer consistente maling van de koffiebonen. Doordat deze handmatige koffiemolen van Maevory 8 maalstanden heeft is deze geschikt voor het zetten van allerlei soorten koffie. Daarnaast worden er twee luchtdicht afsluitbare glazen potjes meegeleverd waardoor je verschillende soorten koffie tegelijk kunt malen zonder eerst alles op te moeten drinken. Maal je dus maar kleine hoeveelheden koffie en wil je geen last hebben van de herrie van een elektrische koffiemolen? Dan is deze handmatige koffiemolen voor jou wellicht de beste keuze.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Maevory handmatige koffiemolen.

Professionele koffiemolens

Natuurlijk mogen de professionele koffiemolens niet ontbreken in dit overzicht. Onderstaande koffiemolens zijn een stukje steviger geprijsd dan de koffiemolens die hierboven zijn genoemd, echter zijn ze vaak ook duurzamer gemaakt en beschikken ze over meer functies. Ook zijn de duurdere machines vaak ook geschikt voor het malen van koffiebonen voor pistonmachines maar ook inzetbaar voor andere malingen.

Graef CM800

Graef CM800 koffiemolenDe Graef CM800 is een koffiemolen die geschikt is voor het malen van koffie voor pistonmachines. met 40 verschillende maalstanden kan je zeer precies instellen hoe fijn of hoe grof je koffiebonen gemalen moeten worden. Je kunt deze koffiemolen handmatig aan en uit zetten, of op de automatische stand zetten. Zodra je de filterdrager in de houder drukt op de automatische stand begint de molen vanzelf met malen. Zodra je de filterdrager weg haalt stopt de koffiemolen ook meteen met malen.  Dit is voornamelijk handig als je erg veel koffie zet op een dag. Deze koffiemolen is wat duurder dan de koffiemolens hierboven, maar als je investeert in een goede pistonmachine is een goede koffiemolen bijna net zo belangrijk. Daarom is de prijs van ongeveer € 150,- voor deze koffiemolen best te verantwoorden.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Graef CM800 koffiemolen.

Solis Caffissima Grinder 1611

Solis Caffissima Grinder 1611 koffiemolenSolis brengt design en functionaliteit samen in je keuken. Deze prachtige RVS koffiemolen laat je kiezen uit 60 standen voor het malen van je koffiebonen. Hierdoor ben je wat meer tijd kwijt met het finetunen van je instellingen, maar als je ze eenmaal goed hebt staan wordt het niet veel beter dan dit. Je kunt met deze koffiemolen ook de maaltijd instellen, zo krijg je elke keer de perfecte hoeveelheid koffie voor een, twee of meerdere kopjes tegelijk. Tevens wordt er een handig tooltje meegeleverd waarmee je de koffie na het malen netjes af kan schrapen. Een tamper zit er niet standaard bij, dus deze zul je nog los aan moeten schaffen om optimaal gebruik van deze koffiemolen te maken. Koop je een nieuwer model Solis pistonmachine dan zit er vaak wel een tamper bijgeleverd.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Solis Caffissima Grinder 1611 koffiemolen.

De beste koffiemolen van 2024

Solis Scala 166 beste koffiemolen van 2019Het is lastig te zeggen wat de beste koffiemolen van 2024 is, maar onze persoonlijke favoriet is toch de Solis Scala Plus 1661. Deze koffiemolen is niet al te gek geprijsd en beschikt toch over alle functies die je in een koffiemolen verwacht. Wellicht is het niet de mooiste van alle bovenstaande koffiemolens, maar zeer functioneel en makkelijk schoon te maken. Ook zorgt deze koffiemolen voor de minste rotzooi tijdens het malen van je koffiebonen. Met 420 omwentelingen per minuut zorgt deze koffiemolen ook nog eens voor het optimale smaakbehoud van je koffie.

Bekijk hier de meest recente prijs van de Solis Scala Plus 1661 koffiemolen.

Hopelijk heb je met bovenstaande informatie een goede keuze voor een nieuwe koffiemolen kunnen maken. Heb je nog vragen over koffiemolens of heb je zelf een koffiemolen die we volgens jou vergeten zijn? Laat het ons hieronder weten!

Plaats een reactie