Besparen op je koffieaankopen

Koffiedrinken hoeft geen dure hobby te zijn, maar zoals veel van jullie weten kan je deze hobby zo ver uit de hand laten lopen als je zelf wil. Een duurdere en beter koffiemachine aanschaffen, accessoires om nog beter melk op te schuimen of juist net dat ene exclusieve moeilijk vindbare percolatortje op de kop tikken. En ook op koffiebonen kan je flink leeglopen als je een dure koffieboon lekker vindt en veel koffiedrinkt. Gelukkig kun je ook flink besparen op je koffieaankopen.

Koffieapparaten kopen met korting

Qua aanschaf is de apparatuur vaak de grootste kostenpost. Gelukkig kun je hier goed op te sparen door goed te zoeken naar aanbiedingen. Zorg dat je weet welk apparaat je aan wil schaffen en hou de prijzen in de gaten. Vaak nodigt het uit om meteen te bestellen zodra je de keuze hebt gemaakt, maar juist door wat langer te wachten en de prijzen in de gaten te houden kun je veel besparen. Er zijn ook verschillende sites die voor jou de kortingen in de gaten houden. Zo kun je kijken voor prachtige bespaardeals bij MediaMarkt en andere winkels.

Koffiebonen testen

Voordat je meteen groot inslaat (wat vaak per kopje koffie wel een stuk voordeliger is) kan je ook verschillende koffiebonen testen. Veel branderijen en koffiemerken hebben proefpakketten waarin ze kleine verpakkingen hebben van alle koffiesoorten en -smaken in hun assortiment. Op deze manier weet je zeker welke koffie je lekker vindt voordat je er een grootverpakking van aanschaft. De koffiebonen die je zelf niet zo lekker vindt kan je weer aan iemand anders geven om te testen. Het is ten slotte natuurlijk zo dat smaken verschillen. Heb je eenmaal de koffieboon gevonden die je lekker vindt, koop dan een wat grotere verpakking. Houdt hierbij rekening met de hoeveelheid koffie die je drinkt, koffiebonen zijn namelijk niet onbeperkt houdbaar en verliezen na een tijdje hun smaak.

Apparaten vergelijken

Koffiemachines zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in allerlei prijsklassen. Veel apparaten hebben een hoop functies die je wellicht niet gebruikt waardoor ze een stuk duurder worden. Ook betaal je voor sommige merken meer dan voor koffiemachines van andere merken. Bedenk dus vooraf goed wat jij belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat en of je alle functies die erop zitten wel of niet nodig hebt. En in plaats van een Jura of een Illy kan je met een Siemens of Philips koffiemachine ook hele lekkere koffie zetten.

Verdiep je in de instellingen

Vaak hoor je dat mensen een duurder apparaat hebben aangeschaft omdat de koffie tegenviel. Een goede bak koffie hangt vaak af van de koffiebonen in combinatie met de instellingen. Neem dus de tijd om je te verdiepen in de instellingen van je apparaat. Denk hierbij aan de temperatuur van het water, de maalgraad, de hoeveelheid koffie per kopje en de hoeveelheid water. Het kost vaak even wat tijd maar op een gegeven moment heb je de perfecte combinatie gevonden en zet je keer op keer een perfect kopje koffie.

Plaats een reactie