Betere koffie op kantoor

Als je op kantoor werkt, of vaak bij klanten komt dan zul je weten dat de koffie niet overal even lekker is. Op sommige plekken krijg je een perfecte kop versgemalen bonenkoffie, op andere plekken krijg je vriesdroogkoffie (wat in onze mening minder lekker is, maar smaken kunnen verschillen uiteraard!). Maar waar ligt het nou aan dat er zo veel verschil zit tussen twee kopje koffie?

Het apparaat

Als eerste kan het aan het koffiezetapparaat liggen. Een goede bedrijfs koffiemachine heeft verschillende mogelijkheden om de maalgraad aan te passen en zo een beter kopje koffie te produceren. Daarnaast is het belangrijk dat de koffiemachine regelmatig schoongemaakt wordt en op tijd zijn onderhoud krijgt. Dit zorgt er voor dat elk kopje koffie net zo lekker is als het vorige kopje. Het is ook belangrijk om het juiste apparaat (of verschillende) apparaten te hebben voor de hoeveelheid koffiedrinkers op kantoor. Dit zodat je niet met 50 man koffie moet zetten uit één Nespresso apparaat en een half uur moet wachten op je koffie.

De koffiesoort

Er zijn natuurlijk verschillende soorten koffie die je op kantoor kan krijgen. Vaak wordt er (als er veel koffie wordt gedronken) gekeken naar de kosten per kopje koffie. Vriesdroogkoffie is kostentechnisch erg interessant en je kunt in no-time een kopje koffie zetten. Veel mensen vinden dit echter niet de lekkerste koffie. Tegenwoordig zie je steeds vaker koffiemachines met verse bonen in kantooromgevingen. Door het verse malen van de bonen krijg je ook de beste smaak. Zeker in bedrijven waar veel koffie gedronken wordt worden de bonen vaak verwisseld en heb je altijd een heerlijke kop verse koffie. Daarnaast is er natuurlijk ook nog gemalen koffie, dit zie je vaak bij kantoren waar nog een koffiejuffrouw rond gaat met de koffie in grote kannen.

De beleving er omheen

Een goed kopje koffie gaat niet alleen om de koffie, maar ook om de hele beleving er omheen. Serveer je een kopje koffie nu in een plastic of kartonnen beker? Kijk dan ook eens naar een mooie design mokken/kopjes om je koffie in te serveren. Dit geeft al een compleet andere beleving van een kopje koffie. Ook de aankleding van de koffiecorner kan veel doen voor de beleving rondom een kopje koffie.

Plaats een reactie